Θετικοί οι εργαζόμενοι στην τηλεεργασία αλλά με μέτρο

Οι πρωτοφανείς συνθήκες της πανδημίας των τελευταίων δύο χρόνων έβαλε την τηλεεργασία στην εργασιακή μας ζωή χωρίς να υπάρχει ουσιαστικά άλλη επιλογή, ενώ μέχρι τότε ήταν σχετικά μικρό το ποσοστό που είχε αυτή την εμπειρία στη χώρα μας.

Παρά την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, η τηλεεργασία υπάρχει πλέον για κάποια επαγγέλματα ως επιλογή ή ως εναλλακτική, γεγονός που οδήγησε στη διεξαγωγή έρευνας από το Εργαστήριο Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού (ΔΑΔ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με επικεφαλής τη διευθύντρια του Εργαστηρίου της ΔΑΔ, Επίκουρη Καθηγήτρια Ελεάννα Γαλανάκη.

Σύμφωνα με έρευνα, λίγο παραπάνω από τους μισούς (54%) των ερωτηθέντων έχουν εργαστεί με αυτόν τον τρόπο και στην συντριπτική πλειοψηφία αυτών (84%) θα ήθελαν μία τακτικότητα στο πρόγραμμά τους, π.χ. μία ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, ή σπάνια, όποτε αυτό χρειάζεται. Είναι ενδιαφέρον, ότι ελάχιστοι ανέφεραν ότι θα ήθελαν είτε να τηλεργαστούν αποκλειστικά ή τις περισσότερες ημέρες (6,3%), είτε ποτέ ξανά (9,4%).

Πιο αρνητικοί στην τηλεργασία είναι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία και αυτοί που στη δουλειά τους «βοηθούν άλλους ανθρώπους (πχ εκπαίδευση, ιατρική, νοσηλευτική, παροχή πληροφοριών, κλπ)». Πιο θετικοί είναι όσοι κυρίως εργάζονται «με νούμερα, αρχεία ή μηχανές, με δεδομένο και τακτικό τρόπο».

Σύμφωνα με την κα Γαλανάκη, «Η τεχνολογία μας επιτρέπει αυτό το νέο τρόπο εργασίας, ο οποίος έχει πολλές δυνατότητες, αλλά πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο και μέχρι εκεί που είναι εφικτό»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ