Στη διεθνή συμφωνία για την καταπολέμηση του πλαστικού και οι ΗΠΑ

Τη στήριξή τους στην έναρξη διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για μια διεθνή συμφωνία για την καταπολέμηση του πλαστικού ανακοίνωσαν σήμερα οι ΗΠΑ, σε κοινή ανακοίνωση με τη Γαλλία.

«Αναγνωρίζοντας τον διασυνοριακό χαρακτήρα της μόλυνσης από το πλαστικό και τη σημασία να μειωθεί, οι ΗΠΑ και η Γαλλία στηρίζουν την έναρξη διαπραγματεύσεων στη διάρκεια της 5ης Συνόδου του ΟΗΕ για το Περιβάλλον προκειμένου να επιτευχθεί διεθνής συμφωνία που θα έχει στόχο να λαμβάνει υπόψη της όλο τον κύκλο ζωής του πλαστικού και να προωθεί μια κυκλική οικονομία», ανέφερε η ανακοίνωση των δύο χωρών.

Η έναρξη των διαπραγματεύσεων θα εξεταστεί κατά την 5η Σύνοδο του ΟΗΕ για το Περιβάλλον που θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Φεβρουαρίου ως τις 2 Μαρτίου στο Ναϊρόμπι.

Οι ΗΠΑ συντάσσονται με μια ντουζίνα χώρες και όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ που είχαν ζητήσει τον Σεπτέμβριο να συσταθεί μια επιτροπή διαπραγματεύσεων προκειμένου να συναφθεί μια διεθνής συμφωνία για την αντιμετώπιση της μόλυνσης που έχει δημιουργηθεί από τους 8,3 δισεκατομμύρια τόνους πλαστικών προϊόντων από την αρχή της δεκαετίας του 1950.

Πηγή: CNN Greece