Φάρμα στη Β.Εύβοια φροντίζει πληγωμένα άλογα

Στη Βόρεια Εύβοια βρίσκεται η φάρμα του φιλοζωικού σωματείου Rancheros, που ιδρύθηκε από τη Νάνσυ Κουρέλλου, και φροντίζει πληγωμένα άλογα από όλη την Ελλάδα.

Σήμερα τα άλογα ζουν σχεδόν ελεύθερα στη φάρμα. Το καλοκαίρι κάποια από τα άλογα κάνουν βόλτες τουριστικής ιππασίας, κυρίως σε παιδιά, για να υπάρχουν έσοδα για την επιβίωση τους, αλλά και για να διατηρείται η επαφή με τον άνθρωπο (και να μην αγριέψουν) ώστε πχ να μπορεί να τα εξετάζει γιατρός, να δέχονται εξονυχισμό, φάρμακα, κά.

«Τα ζώα μας ζουν σε ημιελεύθερη κατάσταση. Υπάρχουν στάβλοι, την αποκατάσταση των οποίων μετά τις καταστροφικές φωτιές του Αυγούστου ανέλαβε το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, για να προφυλάσσονται σε ακραίες καιρικές συνθήκες, αλλά στην πραγματικότητα η αγέλη είναι ενωμένη και ελεύθερη μέσα στο κτήμα 13 στρεμμάτων, ενώ καθημερινά βόσκουν έξω. Τα άλογα του κτήματος φροντίζει αποκλειστικά η Νάνσυ Κουρέλλου. Η Νάνσυ είναι γυμνάστρια, εκπαιδεύτρια ιππασίας, εθελόντρια σε ομίλους Θεραπευτικής ιππασίας, πρώην μέλος της Εθνικής Ομάδας Χόκεϊ. Ζει σε ένα τροχόσπιτο στο κτήμα, για να είναι διαρκώς δίπλα τους, έχοντας αφιερώσει την ζωή της στην ευζωία τους», λέει η Ντέπυ Κουρέλλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ