Τα Γλυπτά του Παρθενώνα να αντικατασταθούν με ψηφιακά αντίγραφα

Mε νέο άρθρο της η εφημερίδα Times τάσσεται υπέρ μιας λύσης που θα μπορούσε να δώσει το Ινστιτούτο Ψηφιακής Αρχαιολογίας (IDA) που βρίσκεται στην Οξφόρδη. Σύμφωνα με την εφημερίδα, θα μπορούσε το Ινστιτούτο να δημιουργήσει ψηφιακές απεικονίσεις των Γλυπτών του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο. Στη συνέχεια να σκαλιστούν από ένα γιγάντιο ρομπότ στο λατομείο Καράρα στην Ιταλία και τελικά να παραχθούν Γλυπτά, πιστά αντίγραφα των αυθεντικών με ακρίβεια χιλιοστού, όπως χαρακτηριστικά τονίζει η εφημερίδα Times.

Η εφημερίδα προτείνει στο Βρετανικό Μουσείο «να αγκαλιάσει αυτήν την τεχνολογική ευκαιρία και να αντικαταστήσει τα Γλυπτά του Παρθενώνα με πιστά αντίγραφα». Μάλιστα, ως αντάλλαγμα η Ελλάδα, όπως σημειώνει η εφημερίδα, θα μπορούσε να δεσμευτεί να μην επιτρέψει τη δημιουργία άλλων αντιγράφων. «Με αυτόν τον τρόπο, οι Έλληνες μπορούν να ανακτήσουν την πολιτιστική κληρονομιά τους και το Βρετανικό Μουσείο μπορεί να διατηρήσει τη θέση του ως η μεγαλύτερη ιστορική συλλογή του κόσμου», καταλήγει το άρθρο γνώμης της εφημερίδας Times.

Είναι πολύ θετικό ότι η κοινή γνώμη της Βρετανίας είναι πλέον με το μέρος της Ελλάδας και για πρώτη φορά σε όλα αυτά τα χρόνια βλέπουμε να υπάρχει μια αλλαγή στη στάση των ΜΜΕ στο συγκεκριμένο θέμα και υποστηρίζεται ο επαναπατρισμός των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα