Μαθητές γυμνασίου στηρίζουν θύματα έμφυλης ψηφιακής βίας

Μία πλατφόρμα που θα υποστηρίζει γυναίκες και κορίτσια άνω των δώδεκα ετών που υφίστανται βία μέσω διαδικτύου, λαμβάνοντας μηνύματα προσβλητικά, απειλητικά ή πορνογραφικού περιεχομένου, δημιούργησε μία ομάδα εφήβων.

Πρόκειται για δέκα μαθητές γυμνασίου, ενός ορεινού, δυσπρόσιτου και απομονωμένου χωριού πεντακοσίων κατοίκων, την Κλειτορία Καλαβρύτων, οι οποίοι στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος/διαγωνισμού Junior Achievement Greece, ετοίμασαν μία εικονική επιχείρηση με την επωνυμία «Flying», για να στηρίζει θύματα έμφυλης ψηφιακής βίας. Μάλιστα, στο κομμάτι της αντιμετώπισης του συγκεκριμένου φαινομένου, θα συμμετέχουν νεαροί επιστήμονες, που στο παρελθόν υπήρξαν μαθητές του ίδιου σχολείου.

«Αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με το συγκεκριμένο αντικείμενο, γιατί τα παιδιά και στο παρελθόν είχαν κάνει ένα πρότζεκτ για κάτι σχετικό, τη γυναικοκτονία, ενώ γενικότερα είναι μια γενιά που βιώνει τέτοια περιστατικά που τον τελευταίο καιρό βλέπουμε να εκτυλίσσονται γύρω μας. Έτσι αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια επιχείρηση κοινωνικού χαρακτήρα που να σχετίζεται με τις γυναίκες», δηλώνει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Φωτεινή Δημακοπούλου, διευθύντρια του Γυμνασίου Κλειτορίας.

Οι ενδιαφερόμενες έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τη σελίδα flyinggreece.eu, να ενημερωθούν για τα θέματα της έμφυλης ψηφιακής βίας και αν επιθυμούν να υποβάλουν μία σύντομη αναφορά δίνοντας τα στοιχεία τους. Άμεσα, επικοινωνεί με το θύμα κάποιο μέλος της ομάδας για την υποστήριξή του.

Απόσπασμα από άρθρο της Βαρβάρας Καζαντζίδου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ