Παραδόθηκε το πάρκο αθλητικής φιλίας από τον Δ. Θεσσαλονίκης

Παραδόθηκε το μεσημέρι από τον δήμο Θεσσαλονίκης το πάρκο αθλητικής φιλίας που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Παπαναστασίου με Κλεάνθους, στο σημείο όπου ενώνονται οι περιοχές Χαριλάου και Τούμπα. Η τελετή παράδοσης έγινε παρουσία του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα, βετεράνων ποδοσφαιριστών του Άρη, του Ηρακλή και του ΠΑΟΚ, αλλά και νεαρών ποδοσφαιριστών από τις ακαδημίες των τριών συλλόγων, που φορούσαν διακριτικά των ομάδων τους.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο φυτεύτηκαν συμβολικά τρεις ελιές στις ηλικίες των τριών θυμάτων της οπαδικής βίας, του Αλκη, του Τόσκο και του Νάσου, με τον κ.Ζέρβα, να αναφέρει σε δήλωσή του πως «βρισκόμαστε σε ένα γεωγραφικό σταυροδρόμι όπου δυο δρόμοι της πόλης μας οδηγούν στα γήπεδα δυο μεγάλων ομάδων. Αλλά και σε ένα χρονικό σταυροδρόμι, σ’ ένα σημείο όπου θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας την οπαδική βία ενωμένοι».

«Οι ελιές θα βρίσκονται πάντα εδώ για να θυμίζουν πόσο άδικα έφυγαν αυτά τα παιδιά. Σαν κοινωνία της Θεσσαλονίκης δείχνουμε την αποφασιστικότητά μας να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα και ο αθλητισμός να δίνει μόνο χαρές», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Στις δηλώσεις που ακολούθησαν ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Άρη, Γιάννης Βένος, είπε πως «στην πόλη πρέπει να υπάρχει ενότητα, ειρήνη, αγάπη» εκφράζοντας την ελπίδα τα φαινόμενα της βίας να σταματήσουν χαρακτηρίζοντας «παράλογο τα τελευταία χρόνια να θρηνούμε τόσους νεκρούς».

Ο Γιώργος Κούδας, που φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ, έστειλε το μήνυμα πως «όσα δέντρα και αν φυτέψουμε, όσες ενέργειες κι αν γίνονται, αν δεν ξεριζώσουμε τις τσουκνίδες, τα γαϊδουράγκαθα και όλα αυτά τα λουλούδια, δε θα ησυχάσουμε ποτέ».

Από τον Ηρακλή ο βετεράνος Κώστας Αϊδινίου, συνεχάρη τον δήμο για τη δημιουργία του συγκεκριμένου πάρκου και τόνισε ότι «κάποια στιγμή θα πρέπει να ψάξουμε μια Θάτσερ για να καθαρίσει την κατάσταση γιατί μόνο έτσι μπορεί να σωθεί το ποδόσφαιρο».

Το «παρών» στην παράδοση του πάρκου κατά της αθλητικής βίας έδωσαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης, ο γενικός γραμματέας Ευθύμης Φωτόπουλος, αντιδήμαρχοι αλλά και εκπρόσωποι των ποδοσφαιρικών συλλόγων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ