Ξεκίνησαν οι Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες

Ξεκίνησαν σήμερα οι Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες στο Πεκίνο όπου στην τελετή έναρξης οι Ουκρανοί αθλητές έτυχαν θερμής υποδοχής, ενώ απουσίασαν Ρώσοι και Λευκορώσοι αθλητές, οι οποίοι αποκλείστηκαν χθες, λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο επικεφαλής της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC), Άντριου Πάρσονς, απηύθυνε έκκληση για ειρήνη κατά τη διάρκεια της τελετής στο Εθνικό στάδιο του Πεκίνου που είναι επίσης γνωστό ως «Φωλιά του Πουλιού», στην οποία παρευρέθηκε ο Κινέζος Πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ.

Η τελετή άρχισε με μια ομάδα μουσικών με αναπηρία από όλες τις γωνιές της Κίνας να κάνει τους πάντες να κουνιούνται με τους ήχους τους. Παρουσίασε επίσης μια σειρά από καλλιτέχνες με αναπηρία και ολοκληρώθηκε με ένα εκθαμβωτικό θέαμα με πυροτεχνήματα και το άναμμα της φλόγας από τον πρώην αθλητή Παραολυμπιακών Αγώνων με προβλήματα όρασης, Λι Ντουάν.

Η μασκότ των 13ων Παραολυμπιακών Χειμερινών Αγώνων, ο “Shuey Rhon Rhon”, που αντιπροσωπεύει τη φιλία, το θάρρος και τη δύναμη, έκανε στη συνέχεια πατινάζ στο στάδιο και ολόκληρο το γήπεδο μεταμορφώθηκε σε μια αγωνιστική σκηνή με χιόνι και πάγο. Πιστοί στο θέμα «Μαζί για ένα κοινό μέλλον», οι αθλητές μπήκαν στο στάδιο, ενώ εμφανίστηκε το “Welcome” στα κινέζικα και τα αγγλικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ