«Πράσινη» μαθητική επιχείρηση στοχεύει στη δημιουργία Κέντρου Συλλογής και Δημιουργικής Επαναχρησιμοποίησης Οικιακών Σκευών

Όταν μια ομάδα μαθητών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Αγ. Δημητρίου αποφάσισε να δώσει ζωή σε παλιά οικιακά σκεύη και να τα μεταποιήσει σε χρηστικά αντικείμενα ίσως να μην είχε κατά νου ότι η ιδέα αυτή θα πήγαινε ένα βήμα παρακάτω, αφού ενώνοντας δυνάμεις με τις μαθήτριες και μαθητές του γειτονικού 6ου Γυμνασίου Αγίου Δημητρίου σχεδίασαν όλοι μαζί τη δημιουργία ενός Κέντρου Συλλογής και Δημιουργικής Επαναχρησιμοποίησης Οικιακών Σκευών, που θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά στη μείωση των αστικών αποβλήτων.

Στόχος, μάλιστα, είναι η εικονική μαθητική επιχείρηση ReUZ+ που δημιούργησαν να εξελιχθεί σε μια πραγματική επιχείρηση, με μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, που θα δίνει ευκαιρίες απασχόλησης σε άτομα με αναπηρίες.

Η ReUZ+ «γεννήθηκε» στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2002» του Junior Achievement Greece, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε νέα παιδιά ν’ αναπτύξουν δημιουργικά τις ιδέες τους και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο του (εικονικού) «επιχειρείν». Οι μαθητές και μαθήτριες των δύο σχολείων είχαν σε όλη την πορεία τους την πολύτιμη βοήθεια του διεθνώς διακεκριμένου brand strategist Peter Economides, ο οποίος συμμετέχει στον θεσμό «inspirational mentor» που εισήγαγε για πρώτη φορά φέτος το JA Greece. Στο πλευρό τους είχαν βέβαια τους καθηγητές τους, τις συντονίστριες του εκπαιδευτικού προγράμματος Ε. Χρυσού και Μ. Χριστοπούλου και τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς Γ. Σκαβάρας, Γ. Κολλιός, Γ. Μπουλμέτης, Κ. Σερέτης και Α. Δημητρίου.

Απόσπασμα από άρθρο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ