Με χορό και πολύχρωμες κάλτσες το μήνυμα στήριξης για τα παιδιά με σύνδρομο DOWN

Φόρεσαν τις πολύχρωμες διαφορετικές κάλτσες τους, κράτησαν το μπαλόνι στα χέρια τους και με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο, χόρεψαν στους ρυθμούς του τραγουδιού «Back on my feet», όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες 24 πόλεις της Ευρώπης. Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο DOWN η σημερινή και η παραλία της Θεσσαλονίκης πλημμύρησε με χαμόγελα, χρώμα και αγάπη προς αυτά τα ξεχωριστά παιδιά.

«Γιορτάσαμε παρέα με τον κόσμο που βρέθηκε κοντά μας, όλοι φόρεσαν τις πολύχρωμες διαφορετικές τους κάλτσες που αποτυπώνουν τη μοναδικότητα των ανθρώπων με σύνδρομο Ντάουν», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη τύπου του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος, Σοφία Βούκατντση και εξήγησε πως, «με το τραγούδι ‘’bαck on my feet”, δημιουργήσαμε μια χορογραφία flash mob, που υλοποιείται παράλληλα από 24 πόλεις 11 χωρών της Ευρώπης, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα συνδρόμου Down».

Με ένα τεράστιο χαμόγελο ικανοποίησης η Λένα έδειξε τις χρωματιστές της κάλτσες και είπε πως είναι πολύ χαρούμενη που σήμερα χόρεψε τη χορογραφία που ετοίμαζαν έναν ολόκληρο μήνα.

«Σε όλο τον κόσμο σήμερα γίνονται εκδηλώσεις γιορτής, χαράς και θετικού κλίματος. Αυτό προάγουμε για τα άτομα με σύνδρομο DOWN, για να μπορούν να εργαστούν, να έχουν τον δικό τους χώρο και να διασφαλίζονται τα δικαιώματα τους. Σήμερα σε αυτό το καλλιτεχνικό δρώμενο όλοι μαζί, με σχολεία και φορείς, χορέψαμε, διασκεδάσαμε και βιντεοσκοπήσαμε το δρώμενο μας, για να συμμετέχει στον ευρωπαϊκό οργανισμό για ανθρώπους με σύνδρομο DOWN», επισήμανε ο διευθυντής του Συλλόγου Συνδρόμου DOWN Ελλάδος Βασίλης Κασιμάτης.

Απόσπασμα από άρθρο της Αλεξάνδρας Χατζηγεωργίου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία από Pixabay