Οι απαιτήσεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας Στίβου για την Ημέρα της Γης

Η παγκόσμια ομοσπονδία Στίβου (World Athletics), με αφορμή την Ημέρα της Γης, ανακοίνωσε ότι θα ενσωματώσει υποχρεωτικές απαιτήσεις αρχών βιωσιμότητας, σε όλους τους αγώνες που διοργανώνει, σε μια προσπάθεια να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του αθλήματος.

 Η World Athletics παρουσίασε τον Απρίλιο του 2020 ένα δεκαετή οδικό χάρτη αρχών βιωσιμότητας, του οποίου οι στόχοι περιλαμβάνουν τη μετάβαση στην ουδετερότητα άνθρακα σε όλες τις δραστηριότητές της και διοργανώσεις της, έως το 2030.

 Μάλιστα έκανε γνωστό ότι οι πόλεις που υποβάλλουν προσφορές για να φιλοξενήσουν επερχόμενους αγώνες World Athletics Series, για τους οποίους οι υποψηφιότητες θα ξεκινήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2022, θα πρέπει να δεσμευτούν καθιστώντας τη βιωσιμότητα βασικό χαρακτηριστικό. 

 «Όταν ξεκινήσαμε τη στρατηγική μας, είπα ότι φιλοδοξία μας είναι να είμαστε πρωτοπόροι στη διοργάνωση βιώσιμων διοργανώσεων καθώς προχωράμε. Αυτή η φιλοδοξία θα καρποφορήσει ήδη το 2022», δήλωσε ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας Στίβου, Σεμπάστιαν Κόε. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ