Εργασίες τοποθέτησης στηθαίων και ασφαλτοστρώσεις

Εργασίες τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας στην Εθνική Οδό 67 Θεσσαλονίκης – Αεροδρομίου έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν σήμερα Παρασκευή 6 Μαΐου, αύριο Σάββατο 7 Μαΐου και από τη Δευτέρα 9 Μαΐου έως και την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι εργασίες θα εκτελεστούν επί του πεζοδρομίου της Εθνικής Οδού 67 Θεσσαλονίκης- Αεροδρομίου, στα εξής σημεία:

α) στο ύψος της διασταύρωσης του «ΙΚΕΑ» στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη για την ασφάλιση του τερματικού σταθμού των αστικών λεωφορείων, με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας για την εκτέλεση των εργασιών και

β) στο ύψος της διασταύρωσης της Ανώτατης Σχολής Πολέμου και του ειδικού σχολείου στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.

Οι εργασίες έχουν προγραμματιστεί να εκτελούνται ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, με ώρα έναρξης στις 7.30 π.μ..

Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών, από τη Δευτέρα 9 Μαΐου έως και την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022.

Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης θα συνεχιστούν στην κατεύθυνση προς ανατολικά, στο τμήμα από το ύψος του κόμβου Κ11 (κόμβος Πυλαίας- Πανοράματος) μέχρι τον κόμβο Κ12 (κόμβος της Μουδανίων), με πλήρη αποκλεισμό των κόμβων, κατά τις νυχτερινές ώρες, από τις 22.00 έως τις 6.00 π.μ..

Στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Τροχαίας Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε συνεννόηση, συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή στους διερχόμενους οδηγούς από την περιφερειακή οδό τη νύχτα κατά το διάστημα υλοποίησης των ασφαλτοστρώσεων, και τους καλούν να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, να τηρούν τις υποδείξεις των εργοταξιακών σημάνσεων, να σέβονται τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τις υποδείξεις εργαζομένων στα συνεργεία και τροχονόμων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία από Markus Spiske από το Pixabay