Ανανεώνεται η συνεργασία του ΑΠΘ με το Πανεπιστήμιο Δουβλίνου

Ανανεώνεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και για τρία χρόνια η συμφωνία επιστημονικής συνεργασίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με το Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου (University of Dublin – Trinity College). Αυτό έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση που είχε, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη ο πρύτανης του ΑΠΘ Νικόλαος Παπαϊωάννου με την πρέσβειρα της Ιρλανδίας στην Αθήνα Iseult Fitzgerald.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας προωθείται, μεταξύ άλλων, η διδασκαλία και η εκμάθηση της νέας ελληνικής γλώσσας και κατ’ επέκταση οι ελληνικές σπουδές στο εξωτερικό, καθώς δίνεται η ευκαιρία στους Έλληνες μεταπτυχιακούς υποτρόφους να διδάσκουν νέα ελληνικά στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Δουβλίνου.

Παράλληλα, με το πρόγραμμα Erasmus+ υπάρχουν έξι ενεργές συμφωνίες των Τμημάτων Θεολογίας, Βιολογίας, Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Νομικής, με τέσσερα πανεπιστήμια της Ιρλανδίας και συγκεκριμένα τα University College Cork, Dublin Institute of Technology, National University of Ireland και University of Limerick.

Στη συνάντηση όπου τέθηκαν οι προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας και της έρευνας μεταξύ των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων των δύο χωρών μετείχαν ο αναπληρωτής πρέσβης της Ιρλανδίας στην Αθήνα Stephen Duffy, ο επίτιμος πρόξενος της Ιρλανδίας στη Θεσσαλονίκη Θεόδωρος Μαυρουδής, η προϊσταμένη του Τμήματος Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΑΠΘ Ιωάννα Γεωργιάδου καθώς και η προϊσταμένη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΑΠΘ Δήμητρα Μεντεκίδου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία από Wikimedia Commons