Διήμερο μικρασιατικής κουζίνας με τη συμμετοχή γνωστών σεφ

Διήμερο μικρασιατικής κουζίνας διοργανώνουν, στις 18 και 19 Ιουνίου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Αντιδημαρχία Διαδημοτικής Συνεργασίας και Απόδημου Ελληνισμού σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού, στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι να παρουσιαστούν γεύσεις από την Ανατολική Θράκη, την Προποντίδα, τον Πόντο, την Ιωνία και την Καππαδοκία αλλά και να αναδειχθούν οι γαστρονομικές επιρροές που δέχτηκε η ελλαδική από τη μικρασιατική κουζίνα.

Στο διήμερο αυτό των δράσεων (ώρα έναρξης 17:30) θα συμμετέχουν γνωστοί σεφ, όπως η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η Μαρία Εκμεκτσίογλου και η Ελένη Ψυχούλη, αλλά και περίπου 35 μικρασιατοί σύλλογοι που θα «ταξιδέψουν» τους επισκέπτες στις γεύσεις και τα αρώματα της μικρασιατικής κουζίνας.

Όλα τα έσοδα της γευσιγνωσίας θα δοθούν για την ενίσχυση του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο.

«Στόχος των εκδηλώσεων είναι να διατηρήσουμε και να αναδείξουμε περαιτέρω την ιστορική μνήμη και πολιτιστική κληρονομιά των Μικρασιατών. Προσκαλούμε όλους τους Θεσσαλονικείς να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, απόγονους εκείνων των Ελλήνων που διεύρυναν τον Ελληνισμό πριν 3.000 χρόνια στην αλησμόνητη γη της Μικράς Ασίας και του Πόντου. Είναι εξαιρετικά ευτυχές το γεγονός ότι μετά από δύο χρόνια πανδημίας οι πολίτες της Θεσσαλονίκης θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά σε μια ιστορική αναδρομή, όπου οι συνταγές του χθες παντρεύονται με τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα και δημιουργούν ένα κράμα ασύγκριτων γεύσεων», τονίζει σε δήλωσή της η αντιδήμαρχος Διαδημοτικής Συνεργασίας και Απόδημου Ελληνισμού Στεφανία Τανιμανίδου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ