Η Ίος στον χάρτη του αθλητικού τουρισμού με τη διοργάνωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος Beach Volley

Η Ελλάδα μπαίνει ξανά δυναμικά στον «χάρτη» των θερινών παγκόσμιων αθλητικών διοργανώσεων και του αθλητικού τουρισμού στη μετά Covid εποχή, με το παγκόσμιο πρωτάθλημα Beach Volley Features που θα διοργανωθεί στην Ίο από τις 29 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου 2022.
Ένα από τα καλύτερ τρνουά του κόσμου θα λάβει χώρα στην παραλία του Μυλοπότα με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών και εθνικών αποστολών από Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική και Αυστραλία και με την ενεργή συμμετοχή εθνικών ομάδων της Ελλάδας. Αυτήν τη σπουδαία αθλητική δράση διοργανώνει η εταιρεία Luxurios με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ιητών και τη χορηγία φορέων και οργανισμών.

Το αθλητικό γεγονός θα πλαισιωθεί από πολλές παράλληλες εκδηλώσεις και τη διοργάνωση θα παρακολουθήσει πλήθος επωνύμων από τον καλλιτεχνικό και αθλητικό χώρο. Σημειώνεται ότι το καλοκαίρι του 2019 η Ίος φιλοξένησε για πρώτη φορά το παγκόσμιο πρωτάθλημα Beach Volley με επιτυχία καθώς μέχρι τότε η Ελλάδα ήταν «απούσα» για 15 χρονιά σε επίπεδο αθλητικών διοργανώσεων παγκόσμιου βεληνεκούς στο συγκεκριμένο άθλημα, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Η παραλία του Μυλοπότα υποδέχτηκε τότε περίπου 64 ομάδες από 25 χώρες, το τουρνουά βραβεύτηκε στα Sports Marketing Awards ως η καλύτερη καλοκαιρινή διοργάνωση, ενώ για τους αγώνες ταξίδεψαν στο νησί του Ομήρου μεγάλα ονόματα της πετοσφαίρισης, από Ιαπωνία μέχρι Καναδά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία από Andreas Lischka από το Pixabay