«Πορεία της Γαλιλαίας»: Οκτώ δήμοι, μια αγκαλιά ανακούφισης για τους ασθενείς με καρκίνο

Μια ιδιαίτερη δράση στην οποία συμπράττουν οκτώ δήμοι της Aνατολικής Αττικής και αφορά τους ασθενείς με καρκίνο, θα πραγματοποιηθεί αύριο (7/6) και μάλιστα θα καθιερωθεί σε ετήσια βάση. Πρόκειται για την «Πορεία της Γαλιλαίας» όπως ονομάστηκε και είναι μια κοινή εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τη στήριξη εκείνων που νοσούν κι έχουν ανάγκη από υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, καθώς και των οικογενειών τους.

Η πρωτοβουλία ανήκει στη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαία» και θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ. από τον προαύλιο χώρο της Μονάδας στα Σπάτα, με τη συμμετοχή των Δήμων Σπάτων-Αρτέμιδας, Ραφήνας-Πικερμίου, Παλλήνης, Παιανίας, Μαρκόπουλου, Κρωπίας, Σαρωνικού και Λαυρεωτικής. Θα περιλαμβάνει μια συμβολική πεζοπορία που θα καταλήξει στο Δημοτικό Στάδιο Σπάτων, όπου στη συνέχεια έχει προγραμματιστεί ένα πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο. Η δράση αυτή θα φιλοξενείται κάθε καλοκαίρι στην ευρύτερη περιοχή και κάθε φορά θα διοργανώνεται εκ περιτροπής από τους συγκεκριμένους Δήμους.

Η «Γαλιλαία» ιδρύθηκε το 2010 και προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας σε ασθενείς με καρκίνο και ασθενείς με νόσο του κινητικού νευρώνα, καθώς είναι στελεχωμένη από εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα λειτουργών υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ