«Διαγωνισμός Βιντεοσκοπημένων Πειραμάτων 2022» με τη συμμετοχή 71 σχολείων της χώρας

Η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών – ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε. διοργάνωσε, για πρώτη φορά, τη δράση “Διαγωνισμός Βιντεοσκοπημένων Πειραμάτων”, η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Σε αυτή συμμετείχαν 71 σχολεία από την Ελλάδα με συνολικά 460 μαθήτριες/μαθητές και 107 εκπαιδευτικούς. Οι ομάδες δημιούργησαν 121 βιντεοσκοπημένα πειράματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας. Η αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε από 22 υπεύθυνες/υπεύθυνους Ε.Κ.Φ.Ε.

Μετά από διαδοχικά στάδια αξιολογήσεων, τα τρία βίντεο με την υψηλότερη βαθμολογία ήταν:

Στους μαθητές και στις μαθήτριες των παραπάνω σχολείων θα απονεμηθούν βραβεία (δώδεκα tablets) και στα διακριθέντα ΓΕΛ θα απονεμηθούν τρεις ηλεκτροστατικές μηχανές Wimshurst, που εξασφάλισε η ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε. με δωρεά του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Σε όλες/ους που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, θα αποσταλούν έπαινοι συμμετοχής.

Το υλικό που συγκεντρώθηκε, είναι διαθέσιμο μέσω του καναλιού YouTube της ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε. (και των επιμέρους καναλιών των δημιουργών), αποτελώντας ένα σύνολο που αναδεικνύει την ποιότητα των εκπαιδευτικών, το ζωηρό ενδιαφέρον των παιδιών για την πειραματική δραστηριότητα και την ανάγκη της συστηματικής χρήσης του πειράματος στα μαθήματα των Φυσικών Επιστημών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ