Οροπέδιο Λασιθίου… όπως Καππαδοκία – Πτήσεις με αερόστατο για την τουριστική ανάπτυξη

Στοχεύοντας στην ανάδειξη της ομορφιάς του Οροπεδίου Λασιθίου, της ιδιαίτερης γεωμορφολογίας του, αλλά και στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος, η επιλογή των τοπικών αρχών να βάλουν το αερόστατο στην καθημερινότητα, φαντάζει αν μη τι άλλο μια διαφορετική προσέγγιση, που για τους πιο τολμηρούς, έχει ήδη γίνει λατρεία.

Μια βόλτα με αερόστατο, πάνω από τον κάμπο του Οροπεδίου Λασιθίου και με θέα τα Λασιθιώτικα Όρη, είναι το νέο στοίχημα της περιοχής, που είναι η πρώτη σε επίπεδο Κρήτης που τολμάει να πράξει κάτι τόσο διαφορετικό.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης εξήγησε ότι η διαδικασία ανίχνευσης της πιθανότητας να μπορούν να πετούν στην περιοχή αερόστατα, ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο.

“Είδαμε ότι αυτό μπορεί να γίνει και έτσι ξεκίνησε η διαδικασία ανεύρεσης των κατάλληλων ανθρώπων, για να μπορέσουν να στηρίξουν το εγχείρημα αυτό. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε το τουριστικό προϊόν της περιοχής μέσα από ήπιες δραστηριότητες και νομίζω ότι το αερόστατο είναι η πιο αντιπροσωπευτική» ανέφερε ο κ. Στεφανάκης που συμπλήρωσε ότι με τον τρόπο αυτό προσδίδεται προστιθέμενη αξία, τόσο για όσους το τολμήσουν, αλλά και για εκείνους που παρακολουθούν το εκπληκτικό θέαμα. Σύμφωνα με τον κ. Στεφανάκη παράλληλα με τις δοκιμαστικές πτήσεις από τον περασμένο Απρίλιο ξεκίνησε και η διαδικασία έκδοσης των αδειών η οποία ήταν σύνθετη, καθώς η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους αλλά και προστατευόμενη περιοχή NATURA 2000.”

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία από Jill Wellington από το Pixabay