Παραλίες του Δ. Αριστοτέλη ιδανικές και για άτομα με αναπηρία

Πανέτοιμες να υποδεχτούν στα γαλανά νερά και τα άτομα με αναπηρία είναι τέσσερις παραλίες του δήμου Αριστοτέλη, στο τρίτο «πόδι» της Χαλκιδικής, καθώς ολοκληρώθηκε εγκαίρως το έργο προμήθειας και εγκατάστασης εξοπλισμού για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών προσβασιμότητας.

Το έργο, προϋπολογισμού 239.776,58 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020», με στόχο να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις προσβασιμότητας και τους κανόνες ασφαλείας για όλες τις κατηγορίες ατόμων με αναπηρία σε παραλίες του δήμου.

Η παρέμβαση αφορά τέσσερις παραλιακούς οικισμούς, όπου λειτουργούν τουριστικά οργανωμένες παραλίες της Προ Άθω περιοχής. Πιο συγκεκριμένα, οι σχετικές διαμορφώσεις έγιναν στη Δημοτική πλαζ Ιερισσού (κάμπινγκ), στην παραλία «Αλυκές» (κάμπινγκ) της Αμμουλιανής, στη Δημοτική Πλαζ Νέων Ρόδων (Σαρακήνα) και στην παραλία «καμπούδι» της Ουρανούπολης.

Σε κάθε μια από τις παραπάνω θέσεις, εγκαταστάθηκαν κινητοί διάδρομοι και μόνιμες διατάξεις αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα των ατόμων με κινητικά προβλήματα (σε Ιερισσό και Νέα Ρόδα), διατάξεις καθοδήγησης ατόμων με προβλήματα όρασης (σε Αμμουλιανή και Ουρανούπολη) ομπρέλες και κινητά πάνελ δημιουργίας χώρων σκίασης, ενημερωτικές πινακίδες, χώροι υγιεινής και αποδυτήρια για χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων, ειδικοί κάδοι απορριμμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία από andreas160578 από το Pixabay