Billie Eilish και Yungblud για την κλιματική αλλαγή

Οι τραγουδιστές Billie Eilish και Yungblud και η συνδιοργανώτρια του ετήσιου Μουσικού Φεστιβάλ Γκλάστονμπερι στην Αγγλία πρωταγωνιστούν σε ένα νέο ντοκιμαντέρ για την κλιματική αλλαγή με τίτλο «Overheated».

Η Eilish παρουσιάζει πολυήμερη εκδήλωση με επίκεντρο το κλίμα, με τον ίδιο τίτλο που διοργανώνεται στο The O2 στο Λονδίνο αυτόν τον μήνα στο πλαίσιο συναυλιών της.
Η νέα ταινία, από τη Sage Foundation, περιγράφεται ως «ένα συναρπαστικό σχόλιο για το Άγχος για το Κλίμα που εξαπλώνεται αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο – και την ακλόνητη αποφασιστικότητα κορυφαίων ακτιβιστών για το περιβάλλον που σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους για να μετατρέψουν το άγχος σε δράση».

Το ντοκιμαντέρ θα είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα WePresent του WeTransfer αρχικά για 72 ώρες και στη συνέχεια στο διαδίκτυο. Θα προβληθεί επίσης στο Φεστιβάλ Γκλάστονμπερι αυτόν τον μήνα.
Σε σκηνοθεσία Yassa Khan, το ντοκιμαντέρ διάρκειας 40 λεπτών προβάλλει την ομορφιά και την ευθραυστότητα του φυσικού κόσμου και οδηγεί το κοινό σε ένα καλειδοσκοπικό οπτικό ταξίδι στο μυαλό προσωπικοτήτων της Μουσικής, της Μόδας και του Κλιματικού Ακτιβισμού – για να κινητοποιήσει σε δράση, να εμπνεύσει ελπίδα και να οδηγήσει στην αλλαγή, καθώς ο πλανήτης είναι αντιμέτωπος με την υπερθέρμανση.  
Κεντρικό στοιχείο της ταινίας είναι οι φωνές που αντιπροσωπεύουν την πρώτη γραμμή της κλιματικής αλλαγής: οι κοινότητες αυτόχθονων στον Αμαζόνιο και στη Λαπωνία.

«Μέσω της βαθιάς γνώσης τους για το περιβάλλον, οι αυτόχθονες κοινότητες έχουν αναπτύξει μια ανεκτίμητη κατανόηση του φυσικού κόσμου, η οποία τους έχει δώσει την πιο ισχυρή σχέση με το περιβάλλον που γνωρίζουμε σήμερα – και την κατανόηση του τρόπου διαχείρισης των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε αυτήν τη στιγμή» αναφέρεται στην περίληψη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία από www.imoverheated.com