Με 1000 συμμετοχές από 65 χώρες ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη η Nanotexnology 2022

Με 1000 συμμετοχές από 65 χώρες ανά τον κόσμο, ξεκίνησε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, το επιστημονικό, ερευνητικό και επιχειρηματικό γεγονός «NANOTEXNOLOGY 2022», με έμφαση στον χώρο των τεχνολογιών αιχμής, της πράσινης ενέργειας, των εκτυπωμένων ηλεκτρονικών, της νανοϊατρικής και των προηγμένων υλικών. Η νανοτεχνολογία, πέρα από τις επιστημονικές και τεχνολογικές ανακαλύψεις, δημιουργεί με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της μια τεράστια αγορά μεγέθους άνω των 6 τρισ. ευρώ για το 2021, η οποία εκτιμάται ότι θα υπερβεί φέτος τα 7,5 τρισ. ευρώ, όπως επίσης και περισσότερες από 1.500.000 νέες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και πολλές δεκάδες εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας σε όλους τους τομείς της παραγωγής, της οικονομίας και της κοινωνίας. Κατά τις φετινές εργασίες που θα διαρκέσουν ώς τις 9 Ιουλίου, το 85% των συμμετεχόντων είναι παρόντες με φυσική παρουσία, ενώ οι συμμετοχές εταιρειών υψηλής τεχνολογίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό στη NANOTEXNOLOGYEXPO, που διεξάγεται ζωντανά, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.
«Το NANOTEXNOLGY 2022 αποτελεί κάθε χρόνο μια εθνική προσπάθεια και ευκαιρία για την ανάδειξη και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, των καινοτομιών και της νέας επιχειρηματικότητας με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη.  Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα επιστημονικά και τεχνολογικά γεγονότα στην Ευρώπη, το οποίο διοργανώνεται κάθε Ιούλιο από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τον Ελληνικό Σύνδεσμο Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών HOPE-A και έχει διττό στόχο: πρώτον να φέρει σε επαφή ερευνητές, επιστήμονες και επιχειρηματίες από τον χώρο των νανοτεχνολογιών, της ενέργειας και της ψηφιακής καινοτομίας από κάθε γωνιά της γης, και δεύτερον να αναδείξει τις νέες τεχνολογίες αιχμής και καινοτομίες που δημιουργούνται σε αυτούς τους τομείς» δήλωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου και του Ελληνικού Συνδέσμου Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών (HOPE-A), καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης. 
Στο NANOTEXNOLOGY 2022, το οποίο περιλαμβάνει τρία διεθνή συνέδρια και πλήθος από ειδικές θεματικές ενότητες για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στους τομείς της νανοτεχνολογίας και νανοβιοτεχνολογίας, των προηγμένων υλικών, των οργανικών και εκτυπωμένων ηλεκτρονικών, της νανοϊατρικής, των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, της πράσινης ενέργειας και της ψηφιακής καινοτομίας, θα συμμετέχουν εκπρόσωποι περισσότερων από 500 πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ερευνητικοί φορείς και εταιρείες από όλο τον κόσμο.

Τρία διεθνή θερινά σχολεία 

Σήμερα ξεκινούν επίσης τα μαθήματα και οι διαλέξεις στα τρία διεθνή θερινά σχολεία του NANOTEXHNOLOGY 2022, τα οποία έχουν τρεις κατευθύνσεις: Θερινό σχολείο νανοεπιστημών και νανοτεχνολογιών, θερινό σχολείο οργανικών ηλεκτρονικών και θερινό σχολείο νανοϊατρικής.
Τα σημαντικότερα γεγονότα του NANOTEXNOLOGY 2022 (2-9 Ιουλίου Porto Palace Θεσσαλονίκη) είναι, σύμφωνα με τους διοργανωτές, το 19ο διεθνές συνέδριο στις νανοεπιστήμες και νανοτεχνολογίες (NN22) στις 5-8 Ιουλίου, το 15ο διεθνές συμπόσιο για τα εύκαμπτα οργανικά ηλεκτρονικά (ISFOE22), στις 4 έως 7 του μηνός, το 5ο διεθνές συνέδριο για την τρισδιάστατη εκτύπωση και τη βιοεκτύπωση, την τεχνητή νοημοσύνη, την ψηφιακή και προσθετική βιομηχανία (6-7 Ιουλίου), η 12η διεθνής έκθεση προϊόντων και εφαρμογών νανοτεχνολογίας, οργανικών ηλεκτρονικών και νανοϊατρικής (4-8 Ιουλίου) και το NANOTEXNOLOGY 2022 Business Forum (5-7 Ιουλίου).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ