«Ξαναφυτεύουμε τους ελαιώνες της Αρχαίας Ολυμπίας»: Εκδήλωση για τη μεγάλη δωρεά προς τους καλλιεργητές της περιοχής

Με μία απέριττη μαρμάρινη στήλη στο μικρό πάρκο του παλαιού δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας και τη φύτευση μίας αιωνόβιας ελιάς, από την Τρίτη 12 Ιουλίου 2022 και εφεξής θα υπενθυμίζεται η αλληλεγγύη προς τους πυρόπληκτους ελαιοπαραγωγούς του δήμου, όπως εκφράστηκε με το μεγάλο έργο «Ξαναφυτεύουμε τους ελαιώνες της Αρχαίας Ολυμπίας».

Στο πλαίσιο του έργου πραγματοποιήθηκε δωρεάν παράδοση 135.000 νέων δενδρυλλίων κορωνέικης ελιάς στους καλλιεργητές γύρω από την αρχαία Ολυμπία, με εμπνευστή τον επίτιμο πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Γιάννου Γραμματίδη.

Τα αποκαλυπτήρια της στήλης θα γίνουν την Τρίτη από τον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ‘Αδωνι-Σπυρίδωνα Γεωργιάδη, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, η οποία θα ξεκινήσει στις 11:30 το πρωί, στην αίθουσα του δημαρχιακού μεγάρου Αρχαίας Ολυμπίας.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, το Ίδρυμα Arete Fund και η ΑΜΚΕ «Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού».

Η δημοσιογράφος-κλασική φιλόλογος Βίκυ Φλέσσα θα ανοίξει την εκδήλωση, για να ακολουθήσουν χαιρετισμοί, διαδοχικά από τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη και τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Γεώργιο Γεωργιόπουλο.

Εν συνεχεία, η χορωδία παιδιών του ΚΔΑΠ Αρχαίας Ολυμπίας θα ερμηνεύσει τον Ολυμπιακό Ύμνο και έπονται οι χαιρετισμοί του υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδ. Γεωργιάδη, της εκπροσώπου του Arete Fund Dianne de Laet και της προέδρου της ΑΜΚΕ «Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού» Ζωζώς Λιδωρίκη.

Αμέσως μετά ο κ. Γραμματίδης, «ψυχή» της πρωτοβουλίας, θα κάνει την περιγραφή του έργου «Ξαναφυτεύουμε τους Ελαιώνες της Αρχαίας Ολυμπίας».

Ενώ, θα ακολουθήσει απονομή βραβείων στους χορηγούς του έργου από τον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Γεωργιάδη, τον περιφερειάρχη Δυτ. Ελλαδας, κ. Φαρμάκη και τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Γεωργιόπουλο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία από Albrecht Fietz από το Pixabay