5,5 εκατ. ευρώ για τo Κάστρο της Κορώνης και το Αρχαιολογικό Μουσείο στη Χώρα Μεσσηνίας από το ΥΠΠΟΑ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Έργα αποκατάστασης στο Κάστρο της Κορώνης και εκσυγχρονισμού του Αρχαιολογικού Μουσείου στη Χώρα Μεσσηνίας, συνολικού προϋπολογισμού 5.500.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ 2014-2020 επισπεύδονται από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Σχετικά με το έργο στερέωσης των τειχών και των βραχωδών πρανών του ανατολικού τμήματος του Κάστρου της Κορώνης η υπουργός Λίνα Μενδώνη, στο πλαίσιο των αυτοψιών της στη Μεσσηνία, δήλωσε ότι «το σύνολο των μελετών έχει ολοκληρωθεί και εγκριθεί και τον Σεπτέμβριο αναμένεται η δημοπράτηση του έργου προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.Το έργο έχει ήδη απορροφήσει πιστώσεις που ξεπερνούν τα 10.000.000 ευρώ».

Σε ό,τι αφορά τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του Αρχαιολογικού Μουσείου στη Χώρα, δήλωσε ότι «τις αμέσως επόμενες εβδομάδες υπογράφεται η σύμβαση με τον ανάδοχο για το έργο, προϋπολογισμού 2.812.000 ευρώ. Περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης, ενίσχυσης και εκσυγχρονισμού κτηριακών υποδομών, εγκαταστάσεων και δικτύων του μουσείου, και οργάνωση του περιβάλλοντος χώρου ώστε να καταστεί απολύτως λειτουργικό και προσβάσιμο. Το μουσείο διαθέτει μοναδικό πλούτο ευρημάτων και προσδίδει νέα αναπτυξιακή και πολιτιστική δυναμική στην περιοχή σε συνδυασμό με τον αρχαιολογικό χώρο του Ανακτόρου του Νέστορος και το δίκτυο των θολωτών μυκηναϊκών τάφων, που χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Η αναβάθμιση των πολιτιστικών υποδομών είναι άμεσα συνυφασμένη με την ανάπτυξη της περιοχής» κατέληξε η υπουργός Πολιτισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία από Wikimedia Commons