Σε εξέλιξη οι εργασίες καθαρισμού στο δάσος του Σέιχ – Σου

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες καθαρισμού στο δάσος του Σέιχ Σου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Anti-Nero» για την προστασία των δασών και την συντήρηση του δασικού πλούτου της χώρας. Συγκεκριμένα, γίνονται εργασίες συντήρησης για την αποκατάσταση της βατότητας όλων των δασικών δρόμων και των αντιπυρικών λωρίδων σε όλη την περιοχή του περιαστικού δάσους, ενώ μικρά τεχνικά έργα γίνονται σε επιλεγμένα σημεία, όπως επίσης και εργασίες ασφαλούς διαχείρισης των υπολειμμάτων υλοτομίας στις τεχνητές αναδασώσεις πεύκης, που έγιναν λόγω της προσβολής από το φλοιοφάγο έντομο.

Ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μπάμπης Στεργιάδης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «οι εργασίες προχωράνε κανονικά», βάσει συγκεκριμένης μελέτης και υπό την επίβλεψη του δασαρχείου. Σημείωσε δε, ότι λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα ώστε σε περίπτωση συμβάντος να μπορεί να παρέμβει η Πυροσβεστική.

Την ίδια στιγμή υλοποιείται έργο δημιουργίας ζώνης πυρασφάλειας, πλάτους εξήντα μέτρων, στα σημεία όπου το δάσος του Σέιχ Σου γειτνιάζει με το πολεοδομικό συγκρότημα, δηλαδή βρίσκεται κοντά σε σπίτια, σχολεία και επιχειρήσεις. Το έργο γίνεται, σύμφωνα με μελέτη -την πρώτη αυτού του είδους που έχει εγκριθεί σε όλη την Ελλάδα- με ειδική μεθοδολογία που αναπτύχθηκε για τη συγκεκριμένη περιοχή του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης, με τη συμφωνία της επιστημονικής κοινότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία από Wikimedia Commons