250.000 ευρώ για επιχορηγήσεις σε Κινηματογραφικές και Οπτικοακουστικές δράσεις και Κινηματογραφικά Φεστιβάλ

Επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 250.000 ευρώ ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού μετά από πρόσκληση μέσω του Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠΠΟΑ, στις 31 Ιανουαρίου 2022, για επιχορήγηση ή/ και παροχή αιγίδας σε κινηματογραφικές και οπτικοακουστικές δράσεις και κινηματογραφικά φεστιβάλ έτους 2022, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Πολιτιστικές Επιχορηγήσεις». Στο πλαίσιο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΥΠΠΟΑ υποβλήθηκαν προτάσεις από 59 φορείς, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον χώρο του κινηματογράφου, με σκοπό την προώθηση κινηματογραφικών και οπτικοακουστικών δράσεων καθώς και των συναφών φεστιβάλ, την υποστήριξη δράσεων, όπως ημερίδες, συμπόσια, εκπαιδευτικά προγράμματα και τη συμμετοχή σε διεθνείς διοργανώσεις κ.ά., που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και προώθηση της κινηματογραφικής τέχνης.

Από το ΥΠΠΟΑ τέθηκαν τα παρακάτω ειδικά κριτήρια:

  1. Η προώθηση της σύγχρονης ελληνικής κινηματογραφίας και οπτικοακουστικής δημιουργίας και η ενίσχυση της επαφής του κοινού, ιδίως της περιφέρειας.
  2. Η ανάπτυξη και ο σχεδιασμός των μέσων καλλιέργειας της κινηματογραφικής και οπτικοακουστικής παιδείας. Η εκπαιδευτική διάσταση των δράσεων τόσο από την πλευρά της θεωρητικής όσο και της πρακτικής κατεύθυνσης.
  3. Ο αναπτυξιακός χαρακτήρας των φεστιβάλ με την υλοποίηση παράλληλων δράσεων, εκδηλώσεων δικτύωσης, σεμιναρίων, εργαστηρίων κ.ά.
  4. Η στόχευση στην προβολή της διεθνούς θέσης της ελληνικής κινηματογραφικής και οπτικοακουστικής δημιουργίας και παραγωγής.

Η παρούσα πρόσκληση δεν αφορά σε εποπτευόμενους και τακτικώς επιχορηγούμενους από το ΥΠΠΟΑ φορείς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία από Jan Alexander από το Pixabay