Ξεκίνησαν τα έργα για τη διαμόρφωση ελεύθερων δημοτικών πάρκινγκ στη Θεσσαλονίκη

Από την περιοχή πλησίον του Ποσειδωνίου και του Μεγάρου Μουσικής ξεκίνησαν τα έργα του δήμου Θεσσαλονίκης για τη διαμόρφωση συνολικά 20 υπαίθριων δημοτικών πάρκινγκ στις γειτονιές, όπου οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να σταθμεύουν δωρεάν τα αυτοκίνητά τους.

Στον χώρο βρέθηκαν το πρωί ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδης και ο τεχνικός σύμβουλος του δημάρχου Δημήτρης Μήτρου, για να επιθεωρήσουν τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο συγκεκριμένος χώρος ήταν γεμάτος κακοτεχνίες και λακκούβες, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται σημαντικά οι οδηγοί και πλέον αναβαθμίζεται με παρεμβάσεις ασφαλτόστρωσης, διαγράμμισης και φωτισμού.

«Με την παρέμβαση που κάνουμε προσφέρουμε καλύτερες συνθήκες, προσφέρουμε ασφάλεια, ώστε οι πολίτες να μπορούν να χρησιμοποιούν τον χώρο 24 ώρες το 24ωρο. Η εικόνα θα είναι τελείως διαφορετική σε ένα σημείο της πόλης, για το οποίο όλοι όσοι ερχόμασταν είχαμε παράπονα», ανέφερε ο κ.Ζέρβας.

«Η διοίκησή μας δουλεύει, ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι, με πολλά καινούρια έργα. Η Θεσσαλονίκη κάθε μέρα αλλάζει. Η Θεσσαλονίκη κάθε μέρα βελτιώνεται», είναι το μήνυμα που έστειλε ο δήμαρχος.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του δήμου, από τη διαμόρφωση των 20 χώρων ως ελεύθερα δημοτικά πάρκινγκ θα προσφέρονται περίπου 700 θέσεις στάθμευσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία από OpenClipart-Vectors από το Pixabay