Γίνε “ανάδοχος γονιός” και αγόρασε τα σχολικά είδη για παιδιά άπορων οικογενειών

Έλληνες ομογενείς από τη Γερμανία, τη Σουηδία, τη Δανία, τη Νορβηγία αλλά και την Αμερική ανταποκρίθηκαν ήδη στο κάλεσμα της εθελοντικής ομάδας «Προσφέρουμε από Καρδιάς» με έδρα το Ελευθέριο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να γίνουν «ανάδοχοι γονείς» και να αγοράσουν όλα τα σχολικά είδη για παιδιά άπορων οικογενειών ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Οι Έλληνες του εξωτερικού έχουν ήδη λάβει το όνομα και την ηλικία του παιδιού που «υιοθέτησαν» και άρχισαν τα απαραίτητα ψώνια, ώστε σε λίγες ημέρες να σταλεί το πακέτο και πάλι πίσω στη Θεσσαλονίκη, για να καταλήξει στα χέρια των μαθητών ή μαθητριών, προτού χτυπήσει το πρώτο σχολικό κουδούνι.

«Οι άπορες οικογένειες στη Θεσσαλονίκη αυξάνονται συνεχώς με τραγικό αριθμό. Υπάρχουν πολλά παιδιά και εκεί προσπαθούμε να κάνουμε τα αδύνατα- δυνατά. Δεν δεχόμαστε χρήματα ως ομάδα, δεχόμαστε τις προσφορές του απλού κόσμου και στη συνέχεια τα μοιράζουμε. Είναι τουλάχιστον 140 οικογένειες και πρέπει να καλύψουμε με σχολικά είδη 126 παιδάκια», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9Fm» η συντονίστρια της εθελοντικής ομάδας, Λίτσα Σπανού.

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να γίνουν ανάδοχοι και να αγοράσουν σχολικά είδη μπορούν να στείλουν ένα μήνυμα στη σελίδα «Προσφέρουμε από Καρδιάς» στο Facebook και άμεσα θα τους αποσταλεί η ηλικία και το όνομα του παιδιού, ώστε να γνωρίζουν εάν πρόκειται για αγόρι ή κορίτσι, νήπιο ή έφηβο. Τα πακέτα που θα συγκεντρωθούν η ομάδα θα τα μοιράσει πριν τις 10 Σεπτεμβρίου.

«Στα επτά χρόνια λειτουργίας της ομάδας, πάντα τέτοια εποχή, βγάζαμε μία ανάρτηση ζητώντας σχολικά είδη και ο καθένας έφερνε ότι ήθελε. Από πέρσι, όμως, ο κόσμος μας ζητά να γίνει ανάδοχος ενός παιδιού. Να του παίρνει την τσάντα και όλη τη γραφική ύλη. Το δοκιμάσαμε, είδαμε ότι καλύφτηκαν όλοι οι μαθητές κι ελπίζουμε το ίδιο να συμβεί και φέτος. Μας συγκινεί και μας δίνει δύναμη η στήριξη και από τους πολλούς Έλληνες του εξωτερικού», είπε η κ.Σπανού.

Σημειώνεται πως η ίδια εθελοντική ομάδα, πάλι με προσφορές του κόσμου, μία φορά κάθε μήνα προσφέρει στις 140 άπορες οικογένειες τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ η δράση «Γίνε ανάδοχος παιδιού» επαναλαμβάνεται και το Πάσχα με την αγορά λαμπάδων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία από Dmitriy από το Pixabay