«Βυζαντινό Λουτρό, Συναντήσεις, Θεσσαλονίκη»: Η νέα παραγωγή του Eye’s Walk Digital Festival από 16/10 έως 21/10

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μια μεγάλη γκάμα καλλιτεχνών και κοινωνικών ομάδων από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Αμερική, Ρωσία, Ν. Κορέα, Γερμανία, Μεξικό) συμμετέχει στις πολυ-συμμετοχικές Συναντήσεις, στο πανέμορφο Βυζαντινό Λουτρό της Άνω Πόλης, αλλά και σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης. Video artists, Augmented reality artists, performers, μουσικοί, ιστορικοί, εικαστικοί, πολιτιστικοί, τουριστικοί και κοινωνικοί οργανισμοί της Θεσσαλονίκης θα συν-δημιουργήσουν μια πολυδιάστατη καλλιτεχνική παραγωγή και σύμπραξη, ένα πάντρεμα των digital τεχνολογιών με την ιστορία.

Σκοπός τους να συνδέσουν με πολλαπλούς τρόπους (χωρικά, εννοιολογικά, συμβολικά, ψυχολογικά, κοινωνικά) την πόλη της Θεσσαλονίκης και τη διεθνή καλλιτεχνική κοινότητα με το Βυζαντινό Λουτρό της οδού Θεοτοκοπούλου -το μεγαλύτερο βυζαντινό Λουτρό που σώζεται από τη μεσοβυζαντινή ή υστεροβυζαντινή περίοδο και ένα από τα λίγα διασωθέντα κοσμικά κτίρια εκείνης της εποχής. Οι καλλιτεχνικές δράσεις της παραγωγής θα παρουσιαστούν από 16 έως 21 Οκτωβρίου 2022 έξω και μέσα στον χώρο του Βυζαντινού Λουτρού, αλλά όχι αποκλειστικά εκεί.

Δράσεις θα πραγματοποιηθούν τόσο στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ισλαχανέ (17-21 Οκτωβρίου) όσο και στο MOMus – Πειραματικό Κέντρο Τεχνών (16, 18-21 Οκτωβρίου). Τέλος, δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε ιδιωτικούς χώρους της γειτονιάς του Κουλέ Καφέ, αλλά και μέσω των Thessaloniki Walking Tours, Λέσχη Δημιουργικής Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης «Out Of Focus», «InCommOn» ΑΜΚΕ για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη.

Οι καλλιτέχνες, προσωπικότητες, καλλιτεχνικές και κοινωνικές ομάδες που συμμετέχουν είναι οι: Κατερίνα Αναστασίου μαζί με Βασιλική Αρελάκη, Αλέξια Κουκουνασούλη, Αθηνά Φελούρη, Ερμίνα Αποστολάκη, Jaehwa Baek (Jae-Nder Fluid), Katina Bitsicas, Αγγελίνα Βοσκοπούλου, Olga Guse, Ομάδα Εικαστικών Εν Δυνάμει, Natalia Ludmila, Γιώργος Ιωάννου, ‘Αγης Κελπέκης, Κάτια Μεσσήνη, Αλέξανδρος Ριζόπουλος, Μαρία Σαλουβάρδου, Χριστίνα Τσαντεκίδου, Ομάδα Σύγχρονου χορού Proastio Art, The Serpent Ladies Collective (Meryl Murman, Χαρά Ζαμπράκα, Χριστίνα Καΐρη, Έλενα-Ανατολή Βολιώτη-Μαραγκού, Όλγα Διακίδου, Μαρία-Ελισάβετ Κοτίνη, Ατλαντίδα Κουτσοβαγγέλη-Μαλιοκάπη).

Πρόκειται για μια παραγωγή του Eye’s Walk Digital Festival, σε επιμέλεια Φιλίας Μηλιδάκη. Αναλυτικές πληροφορίες ως προς τις ώρες των καλλιτεχνικών δράσεων θα βρείτε στα:

Το «Βυζαντινό Λουτρό, Συναντήσεις, Θεσσαλονίκη» υποστηρίζεται από το Φεστιβάλ ΔΗΜΗΤΡΙΑ, το Proastio Art Center και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία από Wikimedia Commons