Ψηφιακή εκπαίδευση για τους δημότες από τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού και την Περιφέρεια

Στην ψηφιακή εποχή, όπου η χρήση των ηλεκτρονικών μέσων αλλά και η γνώση γύρω από την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση του διαδικτύου, είναι πλέον καθημερινή ανάγκη, η επιμόρφωση όσων ακόμη δεν έχουν εξοικειωθεί με αυτή την τεχνολογία γίνεται απαραίτητη, τόσο σε επίπεδο καθημερινών πλέον συναλλαγών, όσο και γενικότερης επικοινωνίας. Πολύ περισσότερο όταν η γνώση σε βοηθά να αποφύγεις και τους κινδύνους που πάντα παραμονεύουν. 
Με το σκεπτικό αυτό, ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, προχωρούν στη διοργάνωση ειδικών σεμιναρίων για τους δημότες, στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού». 

Τα σεμινάρια απευθύνονται στους ενήλικους, είναι δωρεάν και αφορούν στις υπηρεσίες, τα εργαλεία και τις μεθόδους για την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση του διαδικτύου. Θα πραγματοποιηθούν στο Σπυροπούλειο Πνευματικό Κέντρο κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο (κάθε Τρίτη στις 11 πμ). Η παρακολούθηση των θεματικών σεμιναρίων δεν απαιτεί καμία προηγούμενη γνώση, εμπειρία ή εξοικείωση σε θέματα διαδικτύου. 

Ουσιαστικά πρόκειται για οκτώ θεματικές ενότητες, οι οποίες αποτελούν κι έναν ολοκληρωμένο κύκλο της δράσης:

  • Βασικές δεξιότητες για τη χρήση του διαδικτύου (4/10). 
  • Ικανότητα αναζήτησης, διαχείρισης, οργάνωσης και αρχειοθέτησης πληροφοριών στο διαδίκτυο (11/10). 
  • Διαδικτυακές απάτες, προστασία ψηφιακών συσκευών, προστασία προσωπικών δεδομένων (18/10). 
  • Αξιοποίηση ηλεκτρονικών ψηφιακών υπηρεσιών (25/10). 
  • Εκτέλεση ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών (e-banking) (1/11). 
  • Εκτέλεση ηλεκτρονικών αγορών και συναλλαγών (e-commerce) (8/11). 
  • Ψυχική υγεία, εθισμός στο διαδίκτυο (15/11). 
  • Ιατρικές πληροφορίες στο διαδίκτυο και κίνδυνοι (22/11). 

 «Χαίρομαι ιδιαίτερα που η ψηφιακή εκπαίδευση έρχεται στο προάστιό μας, μέσω της κοινής μας δράσης με την Περιφέρεια Αττικής. Είναι απαραίτητο να επέλθουν βαθιές αλλαγές στην ψηφιακή εκπαίδευση και δεσμευόμαστε να αυξήσουμε τον ψηφιακό εγγραμματισμό, έτσι ώστε οι δημότες μας να αναπτύξουν επαρκείς ψηφιακές δεξιότητες, τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού Δημήτρης Γαλάνης και πρόσθεσε: «Έτσι, ερχόμαστε πιο κοντά, πολίτες και δήμος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία από Hagar Lotte Geyer από το Pixabay