Επανέναρξη του προγράμματος «Αγαπώ τον αθλητισμό-Kids’ athletics» στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Για μία ακόμη χρονιά το ιδιαίτερα επιτυχημένο πρόγραμμα «Αγαπώ τον αθλητισμό-Kids’ athletics» ξεκίνησε στο Παναθηναϊκό Στάδιο, υπό την επίβλεψη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και σε συνεργασία της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝ.Ο.Α.) και του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Το 109ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών «Οδυσσέας Ελύτης» ήταν το πρώτο που άνοιξε την αυλαία της φετινής περιόδου και τα παιδιά έμειναν πολύ ευχαριστημένα από την μοναδική εμπειρία που βίωσαν.

Το «Αγαπώ τον Αθλητισμό – Kids’ Athletics» υλοποιείται από το 2010 και σκοπό έχει να φέρει τους μαθητές και τις μαθήτριες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κοντά στον αθλητισμό και το ευ αγωνίζεσθαι μέσω της βιωματικής μάθησης. Παράλληλα τα παιδιά γνωρίζουν την ιστορία του εμβληματικού Παναθηναϊκού Σταδίου, όπου αναβίωσαν οι Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες, και επισκέπτονται την αίθουσα με τις δάδες και τις αφίσες των Ολυμπιακών Αγώνων. 

Συνολικά 230.980 μαθητές και μαθήτριες από 2.831 σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα έχουν παρακολουθήσει από το 2010 μέχρι σήμερα το πρόγραμμα, το οποίο είναι ένα από τα πιο αγαπητά και δημοφιλή προγράμματα της εκπαιδευτικής κοινότητας και διεξάγεται με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Παύλου & Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία από Joshua Choate από το Pixabay