Με τη βοήθεια της Ford καθαρίστηκε ο βυθός από πεταμένα ελαστικά από το νησάκι Υδρούσα

Η Ford προχώρησε σε μια σημαντική περιβαλλοντική πρωτοβουλία κοινωνικής ευθύνης με τίτλο «Clean Ocean-Συνεισφέρουμε σ’ ένα πιο βιώσιμο μέλλον». Στόχος της ήταν να προσθέσει ένα ακόμα λιθαράκι στο οικοδόμημα για την προστασία του περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από θέματα που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, η πρώτη φάση της πρωτοβουλίας που ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το διήμερο 8-9 Οκτωβρίου 2022, καθάρισε το βυθό από πεταμένα ελαστικά οχημάτων γύρω από το νησάκι Υδρούσα, που βρίσκεται στην Αττική, απέναντι από την περιοχή της Βούλας.

Τα περισσότερα από 20 ελαστικά οχημάτων, τα οποία είχαν ήδη εντοπιστεί και καταγραφεί στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, ανασύρθηκαν από το βυθό με την αμέριστη αρωγή μιας ομάδας 10 πιστοποιημένων δυτών της επίλεκτης ομάδας ειδικών αποστολών Αιγάλεω και εν συνεχεία τοποθετήθηκαν σε πλωτή εξέδρα που εξασφάλισε και παραχώρησε για τις ανάγκες της συγκεκριμένης περιβαλλοντικής δράσης ο δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Κατόπιν, η εξέδρα αυτή οδηγήθηκε στην Α’ πλαζ Βούλας, όπου τα ελαστικά καθαρίστηκαν με τη συνεισφορά ενός ειδικού πυροσβεστικού οχήματος και εν συνεχεία φορτώθηκαν σε φορτηγό του Δήμου προκειμένου να μεταφερθούν και να αποθηκευτούν σε χώρους του μέχρι την ανακύκλωσή τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία από ran από το Pixabay