Συνέδριο του ευρωπαϊκού έργου PROSPECT για την Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας

Το Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ) πραγματοποιεί την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στις 10:30 στο Escape Athens το Ευρωπαϊκό Συνέδριο του ευρωπαϊκού έργου PROSPECT για την Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας.

Στο συνέδριο χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Γιώργος Σταμάτης, Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας και ο πρόεδρος του ΚΕΑΝ, κος Σταύρος Μηλιώνης. Θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις από την Σοφία Δρόσου, ψυχολόγο με εξειδίκευση σε παιδιά και εφήβους, ιδιοκτήτρια και διευθύνουσα του κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και την Πηνελόπη Θεοδωρακάκου, συνιδρύτρια του οργανισμού Women On Top και πιστοποιημένη Personal and Business Coach. Παράλληλα, αίσθηση αναμένεται να προκαλέσει και η ομιλία της Dr. Nazia Matani για την επανάσταση και τα δικαιώματα των Ιρανών γυναικών.

Από την πλευρά των εταίρων θα μιλήσουν για την υλοποίηση του έργου εκπρόσωποι των οργανώσεων και των σχολείων από την Βουλγαρία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ελλάδα.

Το συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος PROSPECT που υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία σε πέντε χώρες (Βουλγαρία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία και Ελλάδα) τα δύο τελευταία χρόνια και συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δικαιωμάτων, Ισότητας και Ιθαγένειας (REC) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι δράσεις του έργου που πραγματοποιηθήκανε με μεγάλη επιτυχία στη χώρα μας, στόχο είχαν να ενημερώσουν, αλλά και να εκπαιδεύσουν όλους όσους έρχονται σε επαφή με τη νεολαία στην τρυφερή ηλικία της εφηβείας (13 έως 18 ετών), προκειμένου να τους βοηθήσουν στην οικοδόμηση υγειών και ισότιμων στενών διαπροσωπικών σχέσεων.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε κυβερνητικούς φορείς, στις Αρχές και στο σύνολο των φορέων που ασχολούνται με την εκπαίδευση, όπως επίσης και στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και στόχο έχει να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει όλους όσους έρχονται σε επαφή με τους νέους προκειμένου όλοι μαζί να συμβάλλουμε στην αποτροπή άλλων περιστατικών έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία από Gerd Altmann από το Pixabay