Τρία βραβεία στο Παπαγεωργίου για τη διαχείριση εγκεφαλικών και post Covid-19 ασθενών

Τρία βραβεία ( δύο χρυσά και ένα αργυρό) απέσπασε το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη διοργάνωση των Healthcare Business Awards 2022 στις κατηγορίες «Πρωτοπορία στην Επείγουσα Ιατρική», «Διαχείριση Νοσημάτων και Δημόσιας Υγείας» και «Σύστημα Ιατρονοσηλευτικού Φακέλου Υγείας». Συγκεκριμένα

* Χρυσό βραβείο απέσπασε για την εφαρμογή μηχανικής θρομβεκτομής την οποία εφαρμόζει τον τελευταίο χρόνο το Νευρολογικό Τμήμα. Πρόκειται για την πρωτοπόρα θεραπεία αφαίρεσης του ενδοαρτηριακού θρόμβου με τη χρήση ενδοαγγειακών μεθόδων ως θεραπευτική επιλογή για αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια μεγάλων αγγείων του εγκεφάλου. Η μέθοδος εφαρμόζεται με τη συνεργασία ομάδας του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαιδεύσεως.

* Χρυσό βραβείο για την ψηφιακή ανίχνευση μέσω αλγορίθμων μηχανικής μάθησης ασθενών «υποψήφιων» για Post Covid-19 σύνδρομο στο Post Covid-19 Ιατρείο του Πνευμονολογικού Τμήματος και τη Γ΄ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική. Η καινοτομία, που διευκολύνει την ανίχνευση, ιεράρχηση και παρακολούθηση ασθενών οι οποίοι διατρέχουν κίνδυνο να εμφανίσουν το σύνδρομο, αναπτύχθηκε με τη συνεργασία της εταιρίας Collaborate Healthcare -Καινοτόμες Υπηρεσίες Υγείας ΙΚΕ και του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Νοσοκομείου.

* Ασημένιο βραβείο για τον ατομικό φάκελο υγείας ασθενή που ανέπτυξε η Υπηρεσία Πληροφορικής του Νοσοκομείου. Τα ιατρικά δεδομένα για κάθε ασθενή ενημερώνονται δυναμικά, μετά από κάθε επίσκεψη, είναι αναζητήσιμα και επιτρέπουν την εύκολη και αποτελεσματική διακίνηση ανάμεσα στον ασθενή και τον γιατρό της επιλογής του, εντός ή εκτός του Νοσοκομείου. Μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας και εφαρμογών για έξυπνα κινητά τηλέφωνα, κάθε νοσηλευόμενος μπορεί να προσπελάσει τις ιατρικές του πληροφορίες, χρησιμοποιώντας ασφαλές περιβάλλον, μέσω των διαδικασιών αυθεντικοποίησης χρηστών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (taxis).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία από Parentingupstream από το Pixabay