Χάρτης των Γεύσεων το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, ανοίγει τις πόρτες του ο Χάρτης των Γεύσεων, οινική εκδήλωση της Βόρειας Ελλάδας, το καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού του αμπελοοινικού κλάδου στη Θεσσαλονίκη, που φιλοξενείται στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στη Helexpo. 

Ο Χάρτης των Γεύσεων θα διαρκέσει ένα Σαββατοκύριακο, με ώρες λειτουργίας 12:00-20:00. Στη διάρκεια του οινοπαραγωγοί, αποσταγματοποιοί, εισαγωγείς οίνων, επαγγελματίες του κρασιού, της εστίασης, του τουρισμού και χιλιάδες οινόφιλοι δοκιμάζουν, συζητούν, ανταλλάσσουν απόψεις και εμπειρίες σε καλαίσθητο, ευχάριστο, πολιτισμένο περιβάλλον.

Στη 19η διοργάνωση του Χάρτη των Γεύσεων συμμετέχουν οινοποιεία που εκπροσωπούν όλες τις αμπελουργικές περιοχές της χώρας. Περισσότεροι από 150 οινοποιοί και αποσταγματοποιοί, καθώς και εισαγωγείς οίνων που εκπροσωπούν οινοποιεία από  όλες τις σημαντικές αμπελουργικές χώρες. (Η λίστα των συμμετεχόντων)

Περισσότερες από 1.000 ετικέτες, ένα ευρύ φάσμα κρασιών, ξεκινώντας από τα φρέσκα της εσοδείας 2022, τις νέες ετικέτες και συσκευασίες, αρκετές από τις οποίες θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην εκδήλωση και φτάνοντας έως τις αγαπημένες κορυφαίες ελληνικές και τις συναρπαστικές διεθνείς επιλογές. Ο Χάρτης των Γεύσεων προσφέρεται ως χώρος δοκιμής των τελευταίων οινικών τάσεων. 

Παράλληλες εκδηλώσεις

Ο Χάρτης των Γεύσεων συνοδεύεται από πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων. Κάθετες γευστικές δοκιμές, παρουσιάσεις & επιστημονικές εισηγήσεις, απολαυστικές μαγειρικές επιδείξεις από κορυφαίους chef και ζαχαροπλάστες της Θεσσαλονίκης σας περιμένουν. Το πρόγραμμα 

Σεμινάρια του Wine School 

Παρέχουν βασικά βήματα της γευστικής δοκιμής και γνωριμία με τις αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδας.
Η διοργάνωση των σεμιναρίων στα αγγλικά δίνει την ευκαιρία και στους ξένους επισκέπτες να έχουν μία αληθινά «Discover Greek Wines» εμπειρία.

Προβολή της ταινίας Arcadia 1900, Champagne de l’Orient

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Κώστας Σπυρόπουλος καταγράφει την ιστορία των αδελφών Παπανικολάου, οι οποίοι κατάφεραν να παράγουν εξαιρετικό αφρώδη οίνο στο χωριό Ρίζες, στην Τεγέα της Αρκαδίας, από το 1885 έως το 1935. 

Wine Plus wine notebook

Για την αναβάθμιση της οινικής εμπειρίας, η Wine Plus προσφέρει το WP wine notebook, έντυπο σημειωματάριο γευστικής δοκιμής.

Ο Χάρτης των Γεύσεων διοργανώνεται από τη Wine Plus με την υποστήριξη της ΔΕΘ-Helexpo και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης, της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου και της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία από Vinotecarium από το Pixabay