Φιλανθρωπική δράση με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου Συνδρόμου DOWN Ελλάδας

Φιλανθρωπική δράση στην οποία εμπλέκονται: τέσσερις δημοσιογράφοι, ένας γνωστός γκαλερίστας και δημοπράτης, ένας μεγάλος πολιτιστικός οργανισμός της Θεσσαλονίκης, τέσσερις αναγνωρισμένοι εικαστικοί και μια ομάδα λιλιπούτειων ζωγράφων, έχει δρομολογηθεί για την ερχόμενη Κυριακή 11 Δεκεμβρίου.

Σκοπός της δράσης είναι μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία να ενισχυθεί οικονομικά ο Σύλλογος Συνδρόμου DOWN Ελλάδος, που εδρεύει στην Καλαμαριά. Την ιδέα και τον συντονισμό αυτής της πρωτότυπης δράσης είχε η Έλλη Καλησώρα, ιδιοκτήτρια του «ART HOUSE by ellikalisora» που, επίσης, εδρεύει στην Καλαμαριά.

Ποιο είναι, όμως, το περιεχόμενο του πολυδιάστατου project που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή;
Όλα ξεκίνησαν όταν τελείωσε η Έκθεση Φωτογραφίες «100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ – 100 ΚΑΡΕ», που διοργάνωσαν στον πολυχώρο πολιτισμού «Remmezzo» της Καλαμαριάς οι τέσσερις «ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ», οι δημοσιογράφοι: Μπάμπης Γιαννακίδης, Λάζαρος Θεοδωρακίδης, Χρήστος Καραγιαννόπουλος και Γιάννης Κεσσόπουλος σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμαριάς. Η Έκθεση οργανώθηκε τον Σεπτέμβριο, έχοντας ως καλό σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου Συνδρόμου DOWN Ελλάδος. Ωστόσο δεν πουλήθηκαν και οι 100 φωτογραφίες που φιλοξενήθηκαν στην Έκθεση αυτή… Κι εδώ ήρθε να «κουμπώσει» η ιδέα της Έλλης Καλησώρα και να δώσει νέα δυναμική στην αρχική ιδέα περί του καλού σκοπού.

Όπως εξηγεί, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αρχικά ζήτησε και πήρε την άδεια των δημιουργών και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Τουρισμού και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Καλαμαριάς, ώστε οι απούλητες φωτογραφίες να γίνουν πηγή έμπνευσης για τους μικρούς μαθητές της σχολής της και τα έργα ζωγραφικής τους να πωληθούν, μαζί με τις φωτογραφίες (ως δίπτυχα πλέον: φωτογραφία-ζωγραφιά), υπέρ του καλού σκοπού: την ενίσχυση του Συλλόγου Συνδρόμου DOWN Ελλάδος. Βεβαίως βασική πηγή έμπνευσης αποτελούν τούτη την περίοδο τα Χριστούγεννα, κάτι που είναι έκδηλο στις ζωγραφιές των παιδιών. 

Και η ιδέα έφτασε η ώρα που γίνεται πράξη. Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, από τις 11πμ έως και τις 2μμ, στήνεται η φιλανθρωπική ομαδική έκθεση ζωγραφικής των μικρών δημιουργών του ART HOUSE by Ellikalisora με τίτλο: «Χριστούγεννα αλά Ελληνικά». Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στους χώρους της Myro Gallery στην οδό Νικηφόρου Φωκά, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Την ίδια ώρα, στον ίδιο χώρο θα στηθεί εκ νέου η Έκθεση Φωτογραφίας «100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ – 100 ΚΑΡΕ», μόνο με τις αδιάθετες φωτογραφίες της, δημιουργώντας έτσι το καλλιτεχνικό «δίπτυχο» για τους ενδιαφερόμενους.

Όμως, η φιλανθρωπική δράση της Κυριακής έχει κι άλλες δυνατές πτυχές για την επίτευξη του καλού σκοπού αφού, παράλληλα με τις δύο εκθέσεις, στην αίθουσα θα γίνει και δημοπρασία έργων τέχνης από τον γκαλερίστα, δημοπράτη και ιδιοκτήτη της Myro Group, Σταύρο Μυρωνίδη.

Θα δημοπρατηθούν:

  • Τρία (3) έργα ζωγραφικής που παραχώρησε για τον καλό σκοπό, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ, της εικαστικού Ελένης Βασιλοπούλου, που εκτέθηκαν το Φθινόπωρο του 2022 εντός του Ιδρύματος, στην έκθεση ζωγραφικής με τίτλο: “Με αγάπη”.
  • Ένα (1) έργο του εικαστικού της Θεσσαλονίκης Ιωάννη Καμίνη.
  • Ένα (1) έργο του εικαστικού της Κοζάνης Αθανάσιου Ζτούπα.
  • Ένα (1) έργο της εικαστικού & interior designer Ειρήνης Μητούδη, και
  • Τρία (3) έργα της εικαστικού της Φλώρινας Ειρήνης Δόνε.

Επισημαίνεται πως όλο το ποσό που θα συγκεντρωθεί τόσο από τις πωλήσεις έργων όσο και από τη δημοπράτηση θα δοθεί για την ενίσχυση του Συλλόγου Συνδρόμου DOWN Ελλάδας.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει και απονομή τιμητικών επαίνων προς τους μικρούς καλλιτέχνες του «ART HOUSE by ellikalisora» για την εθελοντική προσφορά τους.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία από PX41-Media από το Pixabay