Ένα κούρεμα για μέλη ευπαθών ομάδων, στο πλαίσιο δράσης αλληλεγγύης στο Κιλκίς

«Ο Σύλλογος Κουρέων – Κομμωτών Νομού Κιλκίς σας καλεί για κούρεμα στις εγκαταστάσεις της Σχολής Κομμωτικής του ΟΑΕΔ τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στις …»  έγραφε το χαρτάκι που μοιράστηκε πριν από λίγες μέρες στις εκκλησίες του νομού Κιλκίς και στο κοινωνικό παντοπωλείο του Πολυκάστρου, καλώντας πολίτες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες να δηλώσουν την ώρα που επιθυμούν να προσέλθουν στη συγκεκριμένη δράση αλληλεγγύης.

Τα χαρτάκια συμπλήρωσαν διακόσια άτομα από όλο τον νομό και συγκεκριμένα 71 στο Κιλκίς, 70 στο Πολύκαστρο και 45 στην Αξιούπολη, τη Γουμένισσα και τη Γοργόπη. Μετά τον απαραίτητο προγραμματισμό των ραντεβού, είκοσι επαγγελματίες κομμωτές, κομμώτριες και κουρείς, μέλη του νεοσύστατου Συλλόγου Κομμωτών – Κουρέων του νομού Κιλκίς πήραν στα χέρια τα ψαλίδια, τις χτένες και τα εργαλεία περιποίησης και περιποιήθηκαν την κόμη όσων προσήλθαν.

«Είναι μια πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Σύλλογός μας, ο οποίος ήρθε σε επαφή με τις εκκλησίες του νομού Κιλκίς, τη Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου και το πρόγραμμα “ Βοήθεια στο Σπίτι”, καθώς νιώσαμε ότι οφείλουμε να προσφέρουμε κάτι στο κοινωνικό σύνολο» εξηγεί στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Σοφιανός. Σημειώνει δε, ότι όλοι οι επαγγελματίες συμμετείχαν με χαμόγελο και καλή διάθεση στη δράση, ενώ στις προθέσεις του Συλλόγου είναι η καθιέρωσή της τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, ενδεχομένως και το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τον κ. Σοφιανό, οι πολίτες που προσήλθαν για δωρεάν κούρεμα έδειξαν ικανοποιημένοι ενώ το κλίμα ήταν πολύ ευχάριστο και όλοι έφευγαν με χαμόγελο στο πρόσωπο. «Κάποιοι μας έφεραν και τα παιδιά τους» σημειώνει ο ίδιος, ενώ αναφέρει ότι μια κοπέλα ζήτησε από τον κομμωτή να της κάνει ράστα, για να λάβει την απάντηση ότι της προσφέρεται ένα κούρεμα της επιλογής της.

Για την υλοποίηση της δράσης, ο σύλλογος συνέπραξε με τους εφημέριους των ιερών ναών Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων (π. Πολύκαρπος) Κοιμήσεως της Θεοτόκου (π. Νικόλαος) και Αγίου Δημητρίου (π. Επιφάνιος), με την ευλογία του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ Βαρθολομαίου. Στην πόλη του Κιλκίς, η δράση διεξήχθη στο εργαστήριο κομμωτικής του ΟΑΕΔ. 

Παράλληλα με τη δράση στην πόλη του Κιλκίς, εξελισσόταν και στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου, την Αξιούπολη, τη Γουμένισσα και την Γοργόπη το ίδιο εγχείρημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία από kaleido-dp από το Pixabay