Πάνω από 3000 κιλά προϊόντων στους «πάγκους αλληλεγγύης» για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Πάνω από 3000 κιλά προϊόντων-ειδών που πωλούνται στις λαϊκές αγορές, άφησαν από τις 12/11 μέχρι και σήμερα στους «πάγκους αλληλεγγύης» οι παραγωγοί, αλλά και οι πολίτες όλων των ηλικιών που επισκέπτονται τις υπαίθριες αγορές για τα ψώνια τους, με την κίνηση την εορταστική περίοδο να καταγράφεται αυξημένη σε ποσοστό 20% σε σχέση με πέρυσι, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Παραγωγών, Επαγγελματιών, Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Η Ομόνοια» Κώστας Καρυπίδης.

«Απλοί πολίτες, αλλά και όλοι εμείς, συνεχίζουμε να δείχνουμε με αμείωτη ένταση και έμπρακτα τη στήριξή μας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και ανθρώπους που έχουν ανάγκη από τα τρόφιμα της ημέρας», ανέφερε ο κ. Καρυπίδης, επισημαίνοντας ότι συνεχίζεται η διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων στις λαϊκές αγορές για την ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με την πρωτοβουλία.

«Μέχρι σήμερα έχουμε διανείμει περισσότερα από 10.000 ενημερωτικά φυλλάδια της δράσης μας και συνεχίζουμε», αναφέρει ο πρόεδρος της «Ομόνοιας» που έχει 1700 ενεργά μέλη, προσθέτοντας ότι η πρωτοβουλία θα συνεχιστεί μέχρι και τον Νοέμβριο του 2023.

Ο πρώτος «πάγκος αλληλεγγύης» στήθηκε στις 12 Νοεμβρίου στη λαϊκή αγορά της Ξηροκρήνης και θα βρίσκεται εκεί κάθε Σάββατο, ενώ ακολούθησε η αντίστοιχη δράση σε Σταυρούπολη, Σέρρες και Κατερίνη.

Υπενθυμίζεται ότι η δράση του «πάγκου αλληλεγγύης» υιοθετήθηκε έπειτα από σχετική πρόταση που κατέθεσαν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οι επικεφαλής της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης και του Σωματείου Παραγωγών, Επαγγελματιών, Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» και στόχο έχει να στηριχθούν οι αδύναμοι οικονομικά πολίτες και κοινωφελή ιδρύματα. Οι πολίτες και οι εργαζόμενοι των λαϊκών αγορών μπορούν να αφήνουν στον ειδικά διαμορφωμένο πάγκο διάφορα προϊόντα, που στη συνέχεια διανέμονται με ευθύνη της ΠΚΜ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία από Pietro Annicchiarico από το Pixabay