Φαγητό σε άπορους της Θεσσαλονίκης από το Δήμο και την Προεδρία της Δημοκρατίας

Τριακόσιες μερίδες φαγητού για άπορους της Θεσσαλονίκης πρόσφερε η Προεδρία της Δημοκρατίας και τις μοίρασαν μέλη της Κοινωνικής Κουζίνας “Ο Αλλος Ανθρωπος”, σε ένα υπαίθριο μαγειρείο που στήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους.

Ο σεφ της Προεδρίας της Δημοκρατίας Βασίλης Μπέκας ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη και μαζί με τους μάγειρες της Κοινωνικής Κουζίνας “Ο Αλλος Ανθρωπος”, Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, και του παραδοσιακού καφενείου “Στου Μήτσου”, Δημήτρη Παντζαρτζίδη, μαγείρεψαν το φαγητό για τους άπορους και το μοίρασαν, δίνοντας μια άλλη νότα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς στο εορταστικό κλίμα της πλατείας Αριστοτέλους παραμονή Πρωτοχρονιάς.

«Το μήνυμα μας είναι αγάπη, σεβασμός, αλληλεγγύη από όλους για όλους, χωρίς κανένα διαχωρισμό θρησκείας,  πατρίδας ή χρώματος. Με το μαγείρεμα ενώνουμε όλους τους ανθρώπους, σπάμε τη μοναξιά που φέρνει την αδιαφορία. Συλλέγουμε άστεγες ψυχές και τις ενώνουμε σε μια μεγάλη παρέα», είπαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κώστας Πολυχρονόπουλος και ο Βασίλης Μπέκας.

Η εν λόγω πρωτοβουλία ήταν μια ευχάριστη έκπληξη όχι μόνο για τους άπορους, αλλά και για όσους περπατούσαν στην πλατεία Αριστοτέλους, σε μια ώρα αιχμής, καθώς άλλοι έκαναν τα τελευταία ψώνια κι αλλοι άρχιζαν το γλέντι για τον αποχαιρετισμό του 2022.

Η Προεδρία της Δημοκρατίας χρηματοδότησε τα Χριστουγεννιάτικα γεύματα σε γηροκομεία της Ηπείρου και πιο συγκεκριμένα:

  • Στα Ιωάννινα: Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας και  Γηροκομείο «Ζωσιμάδων». 
  • Στην ‘Αρτα: Γηροκομείο  Γεωργίου & Σοφίας Μάτσου.
  • Στην Πρέβεζα: Γηροκομείο γεύμα.
  • Στην Κόνιτσα: Εκκλησιαστικό Γηροκομείο η Θεοτόκος.

Πέρυσι η Προεδρία της Δημοκρατίας είχε χρηματοδοτήσει τα Χριστουγεννιάτικα γεύματα σε γηροκομεία της Θράκης.

Επίσης, περισσότερα από 1.500 γεύματα σε άπορους, σε διαφορετικά σημεία της πόλης, μοιράστηκαν κατά τις ημέρες των γιορτών από τον δήμο Θεσσαλονίκης.

«Κανείς δεν πρέπει να νιώθει μόνος, κανείς δεν πρέπει να νιώθει ότι δεν έχει την αλληλεγγύη μας, όχι μόνο τις ημέρες των γιορτών αλλά κάθε μέρα», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος παραβρέθηκε σήμερα στη διανομή τροφίμων στους δικαιούχους των συσσιτίων των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, στο 4ο παράρτημα του Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων.

Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Κοσμοπούλου εξήγησε ότι δόθηκαν στις οικογένειες που είναι ωφελούμενες του συσσιτίου, πέραν των καθημερινών γευμάτων και επιπλέον εορταστικά γεύματα την παραμονή των Χριστουγέννων και σήμερα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

«Στεκόμαστε κοντά στους ευάλωτους συμπολίτες μας με πολλούς και διάφορους τρόπους, όλο τον χρόνο. Με το ανοιχτό κέντρο ημέρας αστέγων και το υπνωτήριο αστέγων, όπου από τις 19 Δεκεμβρίου διανέμονται εορταστικά γεύματα, πλέον των καθημερινών, κάναμε μια μουσική γιορτή, με τη βοήθεια πάντα χορηγών. Συνολικά δόθηκαν επιπλέον 1500 γεύματα και διανέμονται σε έξι διαφορετικά σημεία στις πόλεις μας» είπε η κυρία Κοσμοπούλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 1, 2
Φωτογραφία από Tibor από το Pixabay