Σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο κτηνιατρείο απέκτησε ο Δήμος Κοζάνης

Ένα σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο κτηνιατρείο απέκτησε ο δήμος Κοζάνης, ενισχύοντας το πρόγραμμα διαχείρισης ζώων συντροφιάς.

Στο Δημοτικό Κτηνιατρείο θα μπορούν να πραγματοποιούνται εργασίες που εμπίπτουν στις υποχρεώσεις του δήμου από το Ν.4830/2021 προς τους πολίτες, όπως στειρώσεις αδέσποτων, ενώ ο ιατρικός εξοπλισμός, σύμφωνα με τα στελέχη του Δήμου Κοζάνης, «υπερβαίνει κατά πολύ τα ελάχιστα που ορίζει η νομοθεσία».

Διαθέτει τέσσερις χώρους εξεταστηρίου – χειρουργείου, χώρο ανάνηψης και αναμονής των ζώων, χώρο διοίκησης με γραφείο κτηνιάτρων, ενώ από πλευράς εξοπλισμού διαθέτει αιματολογικούς και βιοχημικούς αναλυτές, συσκευή εισπνευστικής αναισθησίας και πλήρη εξοπλισμό χειρουργείου.

Ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας δήλωσε ότι το Δημοτικό Κτηνιατρείο με τους χώρους και τον εξοπλισμό που διαθέτει «θα συμβάλει αποφασιστικά στην αποτελεσματικότερη διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς».

Μέρος του κτιρίου που στεγάζεται το δημοτικό Κτηνιατρείο προέκυψε από παραχώρηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας προς τον Δήμο Κοζάνης κι όπως δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια, που στο παρελθόν ως κτηνίατρος είχε συμβάλει εθελοντικά στις στειρώσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς, το Δημοτικό Κτηνιατρείο, έως ότου προκύψει η πρόσληψη μονίμου προσωπικό, «θα λειτουργήσει από εθελοντικές ομάδες κτηνιάτρων ή μεμονωμένους εθελοντές που θα αποδέχονται τις προσκλήσεις του Δήμου Κοζάνης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία από psd gang από το Pixabay