Έκθεση φωτογραφίας για τον Ελληνισμό της Ανατολής μετά τη Μικρασιατική καταστροφή

Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Χρονογραμμή: Ελληνισμός της Μικράς Ασίας και της Εγγύς Ανατολής, μετά την Μικρασιατική καταστροφή, η εγκατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα» θα φιλοξενηθεί στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.

Το γεγονός εντάσσεται στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους Έλληνες της Μικράς Ασίας, που πραγματοποιεί η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Ανατολής, την ενσωμάτωση τους στον ελλαδικό χώρο και την καθοριστική συμβολή τους στην ζωή και την ανάπτυξη του τόπου.

Την έκθεση επιμελήθηκε ο ερευνητής Πολιτιστικής Πληροφορικής και Τοπικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Ηλίας Τζιώρας και περιλαμβάνει υλικό που παραχώρησε το Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού και η ιστοσελίδα «Γειτονιές & Αναμνήσεις της Αλεξανδρούπολης».

Η έκθεση φωτογραφίας θα λειτουργεί από τις 16 Ιανουαρίου έως τις 3 Φεβρουαρίου 2023 στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ (Μιχαήλ Καλού 6) από τις 10:00 έως τις 13:00 και από τις 17:30 έως τις 20:30.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία από Flickr