Έρχεται το 6ο Φεστιβάλ Κωμωδίας με ελεύθερη είσοδο

Ανάσες γέλιου θα προσφέρουν το επόμενο διάστημα ερασιτέχνες ηθοποιοί, που θα ανέβουν στη σκηνή για να παρουσιάσουν στο κοινό της Θεσσαλονίκης τα θεατρικά έργα που έχουν προετοιμάσει. Πρόκειται για πέντε από τις κορυφαίες θεατρικές ομάδες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που θα συμμετέχουν στο φετινό «Comedy Festival», το οποίο διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Πολιτισμού του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου.

Το Φεστιβάλ Κωμωδίας πραγματοποιείται φέτος για έκτη χρονιά, έχει ελεύθερη είσοδο και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. «Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τα τελευταία χρόνια οργανώνει θεατρικά φεστιβάλ, στα οποία συμμετέχουν αποκλειστικά ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες από την Περιφέρειά μας. Πιστεύουμε πολύ στο ερασιτεχνικό θέατρο, γιατί είναι αυτό που κάνει τα ελαττώματα στη ζωή προτεραιότητα στο σανίδι, διδάσκει τη συνεργασία και τη συλλογική προσπάθεια, δίνει γνώση και αυτογνωσία», δήλωσε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικός Πρακτορείο Ειδήσεων η πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Άννα Μυκωνίου.

Την αυλαία του φεστιβάλ ανοίγει την ερχόμενη Πέμπτη 26 Ιανουαρίου η παράσταση «Άντε» των Αφροδίτης Ιωάννου και  Ιωάννας Κατσαρού από την Θεατρική Ομάδα «Διθύραμβος εξ αμάξης», του Θεατρικού Συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών Νομού Θεσσαλονίκης.

Την επόμενη μέρα, η Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων Λαγκαδά του Παναγιώτη Μιχαηλίδη θα παρουσιάσει την παράσταση «Κλάξον, τρομπέτες και …πλάκες» του Ντάριο Φο. «Τη συγκεκριμένη παράσταση τη δουλεύουμε εδώ και χρόνια. Ήρθε η πανδημία και μας διέκοψε, όμως μετά συνεχίσαμε πάνω στο ίδιο έργο. Μάλιστα, τουλάχιστον δύο από τα μέλη μας χρειάστηκε να αποχωρήσουν για σοβαρούς -ευχάριστους, λόγους, αλλά τελικά καταλήξαμε να την ολοκληρώσουμε», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Παναγιώτης Μιχαηλίδης, που δημιούργησε αυτήν την ομάδα πριν από είκοσι χρόνια και μάλιστα κάποια από τα μέλη της παραμένουν τα ίδια εδώ μέχρι σήμερα. «Είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουμε στο φεστιβάλ, γιατί μας αρέσει να προσφέρουμε τη δουλειά μας για να βοηθάμε τους σκοπούς μη κερδοσκοπικών εταιριών. Αυτό κάναμε και με όλες τις προηγούμενες παραστάσεις που έχουμε ανεβάσει, οι οποίες είναι περίπου δεκαεπτά», συμπλήρωσε.

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Μποστ, είναι το έργο που επέλεξε να ανεβάσει στις 28 του μήνα η Θεατρική Ομάδα Studio Έργον, μία ομάδα που δηλώνει πρωτίστως οικογένεια. Σύμφωνα με την υπεύθυνη της ομάδας Μόνικα Αιβάζογλου, τα μέλη της έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στον Μποστ. «Μας αρέσει γιατί είναι πάντα επίκαιρος και κυρίως γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να βάζουμε μέσα δικά μας πράγματα.  Οπότε μέσα από αυτό το …παίδεμα με το κείμενο, προσπαθούμε να βγάλουμε ένα αποτέλεσμα το οποίο καταρχάς να ικανοποιήσει εμάς τους ίδιους και βεβαίως και τον κόσμο που μας παρακολουθεί. Άλλωστε, το θέατρο λειτουργεί σαν ψυχοθεραπεία και ειδικά στους ανθρώπους που δεν αμείβονται από αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ακολουθούν την Κυριακή 29/01 οι «Αγροίκοι» του Κάρλο Γκολντόνι σε μετάφραση Ιουλίας Τσιακίρη από την Θεατρική Ομάδα «Απρόβλεπτοι» του Συλλόγου Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Φιλύρου «Ο ΔΡΥΟΧΟΣ». 

Το φεστιβάλ κλείνει στις 30 Ιανουαρίου με την παράσταση «Οι Κυρίες του 6ου Πατώματος», από την Θεατρική Ομάδα «3 και οι Κούκοι» της Ομάδας Καλλιτεχνών SourLiBοοM.

«Από αυτές τις παραστάσεις σίγουρα κερδισμένο βγαίνει το κοινό μας, αλλά και οι ίδιοι οι συμμετέχοντες, αυτούς που συνηθίζουμε να αποκαλούμε ερασιτέχνες ηθοποιούς. Οι τελευταίοι κάνουν δεκάδες ώρες πρόβα, καταθέτουν την ψυχή τους στις παραστάσεις και με συνεργασία, συντροφικότητα αλλά και με αίσθημα ευθύνης, μας παρουσιάζουν το αποτέλεσμα των κόπων τους. Τους οφείλουμε σεβασμό και το πιο θερμό μας χειροκρότημα», επεσήμανε η κ. Μυκωνίου.

Το 6o Comedy Festival θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ»

(Πολυλειτουργικό Κέντρο Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, Παρατσίκογλου 1, Ελευθέριο-Κορδελιό), ενώ και οι πέντε παραστάσεις αρχίζουν στις 20:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά προαιρετικά, αντί εισιτηρίου, θα συλλέγονται τρόφιμα μακράς διαρκείας, χαρτικά, απορρυπαντικά και είδη προσωπικής υγιεινής, υπέρ της «Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών Θεσσαλονίκης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία από Clker-Free-Vector-Images από το Pixabay