«A kitchen for good»: Κάλυψη αναγκών σίτισης σε αστέγους με τη στήριξη της Gruppo Cucine

Τη στήριξη του καθημερινού ανθρωπιστικού έργου του Humanity Greece και τη συνεισφορά στη δημιουργία Κοινωνικής Κουζίνας εντός του πρώτου εθελοντικού συντονιστικού κέντρου της χώρας, ανακοίνωσε η Gruppo Cucine, με τον σχεδιασμό και την προσφορά κουζίνας, στο πλαίσιο δράσεων της εταιρικής υπευθυνότητας.

Με τον τρόπο αυτό σε εβδομαδιαία βάση θα παρασκευάζεται και θα προσφέρεται φρέσκο φαγητό στους άστεγους πολίτες της Αττικής.

Ξεκινώντας την καμπάνια «A kitchen for good» οι εθελοντές του Humanity Greece αναλαμβάνουν να καλύψουν μια φορά την εβδομάδα την σίτιση 100 συνανθρώπων μας καθώς και το μοίρασμα του φρέσκου φαγητού στα σημεία που διαμένουν. Λαμβάνοντας υπόψη τις αυξανόμενες ανάγκες των πολιτών η Gruppo Cucine στέκεται δίπλα στις εθελοντικές ομάδες της χώρας που βοηθούν και στηρίζουν τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδας, αναφέρει η ανακοίνωση.

Το Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο δημιουργήθηκε από νέους εθελοντές του Humanity Greece και λειτουργεί για αποθήκευση, συλλογή και διαλογή των αγαθών πριν την αποστολή τους σε οποιαδήποτε συνθήκη κρίνεται απαραίτητη. Σε εβδομαδιαία βάση στηρίζει ολιστικά οικογένειες από πληγείσες περιοχές αλλά και οικογένειες που υπάγονται σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες της χώρας με την αποστολή πακέτων στήριξης που εμπεριέχουν από τρόφιμα μακράς διάρκειας, βρεφικά είδη μέχρι είδη προσωπικής υγιεινής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία από Mohamed Hassan από το Pixabay