Ιατρική και οδοντιατρική φροντίδα σε 3.000 κοινωνικά ευάλωτους πολίτες

Χαμόγελα …ευγνωμοσύνης απέκτησαν περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι που ανήκουν σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες οι οποίοι απευθύνθηκαν το περασμένο έτος στο Κοινωνικό Ιατρείο και το Κοινωνικό Οδοντιατρείο της ΑΡΣΙΣ- Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη, με την υποστήριξη και τη συνεργασία της οργάνωσης German Doctors.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε όλη τη διάρκεια του 2022, το Κοινωνικό Ιατρείο παρείχε ιατρική φροντίδα σε 2.742 πολίτες που ζουν στα όρια της φτώχειας, με χαμηλό έως ανύπαρκτο ετήσιο εισόδημα, άστεγους, μακροχρόνια άνεργους, αποφυλακισμένους, μετανάστες και πρόσφυγες, ανάμεσά τους 1.573 παιδιά. Συνολικά έγιναν 5.191 ιατρικές επισκέψεις και πράξεις, από τις οποίες οι 2.390 αφορούν ενήλικους και οι 2.801 ανήλικους.

Το Κοινωνικό Οδοντιατρείο, που λειτουργεί από τον Μάιο του 2022 με την επιπλέον υποστήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης, το επισκέφθηκαν 313 ασθενείς, από τους οποίους οι 140 είναι παιδιά και έγιναν συνολικά 719 οδοντιατρικές εργασίες, που αφορούσαν 410 ενήλικους και 309 ανήλικους.

Το πρόγραμμα οδοντιατρικής φροντίδας απευθύνεται σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, πρωτίστως σε προσφυγικό πληθυσμό, αλλά και σε δικαιούχους Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης, άστεγους και άπορους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία από StockSnap από το Pixabay