50.000 επισκέπτες υποδέχτηκε την περασμένη χρονιά ο “Αρκτούρος”

Πενήντα χιλιάδες επισκέπτες υποδέχτηκε την περασμένη χρονιά το Διεθνές Περιβαλλοντικό Κέντρο του Αρκτούρου στο Νυμφαίο της Φλώρινας, σύμφωνα με την ετήσια αναφορά της περιβαλλοντικής οργάνωσης. Παράλληλα ο Αρκτούρος υλοποίησε 195 εκπαιδευτικά προγράμματα, που παρακολούθησαν 9.452 παιδιά, 720 εκπαιδευτικοί και 1.818 ενήλικες, ξεκίνησε ένα μεγάλο, διεθνές πρόγραμμα προστασίας της καφέ αρκούδας με στόχο την αρμονική συμβίωση με τον άνθρωπο ενώ δημιούργησε το Ερευνητικό Κέντρο που υποδέχτηκε ήδη τους πρώτους ξένους φοιτητές.

Επιπλέον ο «Αρκτούρος» επενέβη με την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης σε 67 περιστατικά διάσωσης και περίθαλψης άγριας πανίδας, κατέγραψε 11.891 βίντεο και φωτογραφίες άγριας πανίδας μέσα από τη λειτουργία των καμερών πεδίου (+120% από το 2021), ενημέρωσε 5,4 εκατομμύρια πολίτες μέσα από τη σελίδα του στο Facebook και ενεργοποίησε 237 εθελοντές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σε ανακοίνωσή της η οργάνωση χαρακτηρίζει το 2022 ως μια μεταβατική χρονιά καθώς, όπως επισημαίνει, μετά από μια δύσκολη διετία λόγω πανδημίας, αποφασίστηκε μια νέα πορεία πλεύσης. Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Αρκτούρου, Δρ. Αλέξανδρο Καραμανλίδη «η µόνη βιώσιµη απάντηση στην υγειονοµική κρίση ήταν: «Προστασία της βιοποικιλότητας, εδώ και τώρα» ενώ ο τρόπος για να υλοποιηθεί διαπιστώθηκε πως είναι μια διαφορετική προσέγγιση στο πρόβληµα, με καινούργιες, φρέσκιες ιδέες». Ο κ. Καραμανλίδης επισημαίνει ότι η νέα προσέγγιση αναδεικνύει τις προσπάθειες για έναν καινούργιο, διεθνή, εξωστρεφή, αλλά και προσιτό στο κοινό Αρκτούρο, μια οργάνωση που συμπλήρωσε τριάντα χρόνια δράσης και έχει μεγαλώσει σε εμπειρία και εμβέλεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία από Janko Ferlic από το Pixabay