Δωρεά των Metallica για τους πληγέντες από τις καταιγίδες στις ΗΠΑ

Το ίδρυμα All Within My Hands των Metallica θα διαθέσει οικονομική βοήθεια 150.000 δολαρίων σε τρεις οργανισμούς για να παράσχουν βοήθεια και ανακούφιση σε κατοίκους περιοχών που έχουν πληγεί από έντονα καιρικά φαινόμενα στις ΗΠΑ.

Οι δύο πρώτοι οργανισμοί που έλαβαν 50.000 δολάρια ο καθένας είναι οι Team Rubicon και Direct Relief. Τα κεφάλαια θα βοηθήσουν στις προσπάθειες ανάκαμψης από την καταστροφή που προκάλεσαν ισχυρές καταιγίδες και ανεμοστρόβιλοι που σάρωσαν το Μισισιπή και την Αλαμπάμα το βράδυ της 24ης Μαρτίου 2023.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ, υπήρξαν αναφορές για 20 ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν τις δύο πολιτείες εκείνη την ημέρα, συμπεριλαμβανομένου ενός της  κλίμακας 4 Enhanced Fujita (EF) στο Ρόλινγκ Φορκ. Στις 26 Μαρτίου ανεμοστρόβιλος έπληξε την πόλη ΛαΓκρέιντζ της Τζόρτζια.

Ο τραγικός απολογισμός των φονικών καταιγίδων είναι 26 νεκροί. Κάτοικοι έχουν χάσει σχεδόν τα πάντα, και σε πολλές περιοχές, έχουν κατεδαφιστεί σπίτια, έχουν πλημμυρίσει επιχειρήσεις, γεωργικές εκτάσεις και η αποκατάσταση των ζημιών αναμένεται να διαρκέσει μήνες. 

Οι εθελοντές της Team Rubicon βρίσκονται στις πληγείσες κοινότητες καταγράφοντας τις ζημιές και καθαρίζοντας δέντρα και συντρίμμια από τους δρόμους. Είναι ο μοναδικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός που παρέχει αυτού του είδους τις υπηρεσίες, επιτρέποντας στους διασώστες να εισέλθουν και στους κατοίκους να βρουν πρόσβαση σε ζωτικούς πόρους.

Ο οργανισμός Direct Relief στέλνει προμήθειες στους Συλλόγους Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Μισισιπή και της Αλαμπάμα για την υποστήριξη επείγουσας ιατρικής περίθαλψης.

Η τρίτη οργάνωση που έλαβε 50.000 από το ίδρυμα All Within My Hands είναι το Ταμείο Βοήθειας Πληγέντων από τις Καταιγίδες στο Μόντερεϊ της Καλιφόρνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία από Wikimedia Commons