Βραδιές γαστρονομίας και μουσικής τον Μάιο στο Μουσείο Ακρόπολης

Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει και φέτος στο ανοιξιάτικο φεστιβάλAthens City Festival με δύο εκδηλώσεις γαστρονομίας και μουσικής την Πέμπτη 4 Μαΐου και την Δευτέρα 22 Μαΐου 2023, σε συνεργασία με την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων.

Αναλυτικά σε δελτίο τύπου αναφέρεται:

Αρχαία διατροφή και γευσιγνωσία κρασιού

Κρασί, το δώρο του Διονύσου! Αλήθεια, ποια ήταν η σχέση των αρχαίων Αθηναίων με το κρασί; Πώς το έπιναν και με τι το συνόδευαν; Αλλά και γενικότερα, τι περιελάμβανε η διατροφή τους; Ποια προϊόντα ήταν τοπικά και ποια εισαγόμενα; Και τι ρόλο είχαν στη θρησκευτική ζωή της πόλης; Σε αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντούν οι αρχαιολόγοι του Μουσείου σε μια διαφορετική περιήγηση στις συλλογές του. Μια μοναδική εμπειρία που ολοκληρώνεται στο εστιατόριο με ένα γεύμα παρασκευασμένο ειδικά για την περίσταση, με πιάτα εμπνευσμένα από την ιστορία χιλιάδων ετών, που συνοδεύεται από γευσιγνωσία κρασιού με την υποστήριξη του Κτήματος Γεροβασιλείου.

Ημέρα & Ώρα: Πέμπτη 4 Μαΐου 2023, ξενάγηση για αρχαία διατροφή (7μμ-8μμ), γευσιγνωσία στο εστιατόριο (8μμ-10μμ)
Κρατήσεις: https://www.viva.gr/tickets/museums/arxaia-diatrofi-kai-geusignosia-krasiou-athens-city-festival/, https://cityfestival.thisisathens.org/

Βραδιά τζαζ με θέα στην Ακρόπολη

Οι Mammal Hands, ένα από τα εμβληματικά συγκροτήματα της νέας γενιάς της βρετανικής τζαζ και μίνιμαλ μουσικής, θα παρουσιάσει μια μοναδική συναυλία στην βεράντα του εστιατορίου του Μουσείου. Στην δεκαετή πορεία του με πέντε εντυπωσιακούς δίσκους, το τρίο από το Norwich αναμιγνύει επιρροές από διάφορα είδη της σύγχρονης μουσικής, όπως post-rock, ambient και electronica.

Ημέρα & Ώρα: Δευτέρα 22 Μαΐου 2023, 8:30μμ
Κρατήσεις: https://www.viva.gr/tickets/music/mammalhands/, https://cityfestival.thisisathens.org/

Πηγή: ertnews.gr
Φωτογραφία από Wikimedia Commons