Το Φεστιβάλ Δράμας στις Κάννες

Για πρώτη φορά φέτος, το Φεστιβάλ Δράμας θα βρίσκεται επισήμως στις Κάννες, συμμετέχοντας στην εθνική αποστολή και στο περίπτερο της Ελλάδας, μαζί με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το ΕΚΟΜΕ και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

«Η παρουσία του DISFF στο 76o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών (16-27/5), μοιάζει επιβεβλημένη, με δεδομένη την μεγάλη απήχηση και εξωστρέφεια της ελληνικής ταινίας μικρού μήκους, που τα τελευταία χρόνια συμμετέχει αλλά και βραβεύεται στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Φεστιβάλ Δράμας.

Ειδικότερα για τις Κάννες, θυμίζουμε πως ο Βασίλης Κεκάτος υπήρξε ο πρώτος Έλληνας μικρομηκάς που κέρδισε Χρυσό Φοίνικα, ενώ η Ζακλίν Λέντζου και η Εύη Καλογηροπούλου διακρίθηκαν για τις ταινίες τους.

Φέτος, δύο χρόνια μετά το «Brutalia, Days of Labour», που είχε αποσπάσει το βραβείο Canal+ στο κορυφαίο φεστιβάλ, ο Μανώλης Μαυρής επιστρέφει στις Κάννες με τη νέα του μικρού μήκους ταινία «Midnight Skin», μία ελληνογαλλική συμπαραγωγή, η οποία κάνει παγκόσμια πρεμιέρα ως ειδική προβολή (special screening) στην 62η Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών που ξεκινά την Τετάρτη.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Ρομάννα Λόμπατς, Κατερίνα Ζησούδη, Αλέξανδρος Λογοθέτης και Δημήτρης Κίτσος.

Το Φεστιβάλ Δράμας, που πρόπερσι απένειμε στο Μανώλη Μαυρή τον Χρυσό Διόνυσο, θα είναι εκεί για να προωθήσει τη νέα του δουλειά, όπως και τις μικρού μήκους ταινίες που συμμετέχουν φέτος στην Αγορά των Καννών (Marché du Film), εκπροσωπώντας συνολικά την ελληνική παραγωγή μικρού μήκους, ενώ τον Σεπτέμβριο, στη Δράμα, θα ανακοινωθεί και η επικείμενη συνεργασία του DISFF με το Short Film Corner του Φεστιβάλ των Καννών.

Στο εθνικό περίπτερο, το οποίο συνδιοργανώνουν το ΕΚΟΜΕ και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, φιλοξενείται φέτος το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της κοινής προσπάθειας για προβολή του ελληνικού ταλέντου σε διεθνές επίπεδο.

Πηγή: ertnews.gr
Φωτογραφία από MasterTux από το Pixabay