Νέος συνδυασμός φαρμάκων συρρικνώνει σημαντικά τους όγκους των ωοθηκών

Χιλιάδες γυναίκες με καρκίνο των ωοθηκών θα μπορούσαν να επωφεληθούν από έναν επαναστατικό συνδυασμό φαρμάκων ο οποίος αποδείχθηκε ότι συρρίκνωσε σημαντικά τους όγκους σχεδόν στο 50% των ασθενών.

Η νέα θεραπεία μπλοκάρει την ανάπτυξη του όγκου, βοηθώντας να κρατηθεί η ασθένεια μακριά για χρόνια. Οι ειδικοί δήλωσαν ότι τα «συναρπαστικά» αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές που παρουσιάστηκαν στο μεγαλύτερο συνέδριο για τον καρκίνο στον κόσμο αυτό το Σαββατοκύριακο, έδειξαν ότι ο συνδυασμός είναι «πολύ πιο αποτελεσματικός» από οποιαδήποτε άλλη διαθέσιμη θεραπεία.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian αναφέρει την περίπτωση μιας ασθενούς που συμμετείχε στην κλινική δοκιμή του φαρμάκου. Οι γιατροί είχαν προειδοποιήσει τη γυναίκα πως δεν μπορούσαν να κάνουν πλέον τίποτα αφού δεν ανταποκρινόταν ούτε στη χημειοθεραπεία ούτε στην ορμονοθεραπεία. Ωστόσο η πρωτοποριακή θεραπεία την βοήθησε να νικήσει την ασθένεια. Οι όγκοι της έχουν εξαλειφθεί, ενώ τα τελευταία αποτελέσματα της σάρωσης δεν δείχνουν κανένα στοιχείο της νόσου.

Πηγή: ertnews.gr
Φωτογραφία από Tatiana από το Pixabay