Τους αναγνώστες της «ταξιδεύει» στη Θεσσαλονίκη η βρετανική εφημερίδα «The Telegraph»

Από την ‘Ανω Πόλη και τη Ροτόντα ως το Λευκό Πύργο και από το Μέγαρο Μουσικής ως το λιμάνι «ταξιδεύει» τους αναγνώστες της η βρετανική εφημερίδα «The Telegraph» με δημοσίευμα που υπογράφει η Elise Morton και αναφέρεται ιδιαίτερα στην ιστορία της πόλης και το αποτύπωμα που έχουν αφήσει οι κοινότητές της στη γαστρονομία, την αρχιτεκτονική και τον πολιτισμό της Θεσσαλονίκης. Στο ρεπορτάζ που συνοδεύεται από εντυπωσιακές φωτογραφίες της Ροτόντας, γίνεται αναφορά στους πιο ήπιους ρυθμούς της πόλης, την νεανική της ενέργεια, χάρη στον φοιτητικό πληθυσμό, αλλά και τις γεύσεις που βρίσκονται πίσω από τον τίτλο της γαστρονομικής πρωτεύουσας που της απένειμε η Unesco. Τα σουτζουκάκια, το κουλούρι, η μπουγάτσα και τα τρίγωνα Πανοράματος είναι μερικές από τις προτάσεις της δημοσιογράφου στο κοινό της «The Telegraph» στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μετά από μια περιγραφή της αψίδας του Γαλερίου, της Ρωμαϊκής Αγοράς και των βυζαντινών εκκλησιών της Αγίας Σοφίας και του Αγίου Δημητρίου, το δημοσίευμα επισημαίνει ότι πάνω από τριακόσιες χιλιάδες αρχαιότητες έχουν βγει στο φως κατά τις ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν κατά την κατασκευή του Μετρό. Ακολουθούν αναφορές στην οθωμανική ιστορία του τόπου, το Αλατζά Ιμαρέτ και τα λουτρά της πόλης ενώ προτείνονται βόλτες στο θαλάσσιο μέτωπο, τα πλακόστρωτα σοκάκια της ‘Ανω Πόλης, τις ομπρέλες του Ζογγολόπουλου και το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι το ηλιοβασίλεμα στον Θερμαϊκό Κόλπο με θέα την κορυφή του Ολύμπου.

Μεγάλο τμήμα του ρεπορτάζ αφορά στα μουσεία της Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, τις γκαλερί και τα σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος. «Αν δεν έχετε πάει ποτέ, τώρα είναι η ώρα να πάτε» είναι το μήνυμα της δημοσιογράφου Elise Morton στο κοινό της εφημερίδας.

«Στην Ελλάδα, αυτό το πανέμορφο οικόπεδο της γης, παντού υπάρχουν διαμάντια. Ένα από αυτά μέχρι τώρα ήταν θολό και ήταν η Θεσσαλονίκη. Τώρα όμως πια η Θεσσαλονίκη λάμπει καθώς αναδεικνύεται η γαστρονομία της, η πολυπολιτισμικότητά της, το παραλιακό της μέτωπο και ο τρόπος ζωής της» δηλώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ με αφορμή το δημοσίευμα, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου. Η ίδια τονίζει ότι οι προσπάθειες του Οργανισμού αποδίδουν καρπούς και υπογραμμίζει ότι η συνεργασία της εξωστρέφειας συνεχίζεται με πολύ θετικά αποτελέσματα.

«Δεν έρχεται η Telegraph τυχαία να γράψει για τη Θεσσαλονίκη» σημειώνει χαρακτηριστικά και δηλώνει με έμφαση πως η περιοχή βρίσκεται πια «σε έναν πολύ καλό δρόμο αναγνώρισης».

Στο ίδιο πνεύμα, γνωστοποιεί ότι εικόνες της Θεσσαλονίκης θα εμφανίζονται σε λίγο καιρό στις μεγάλες οθόνες που είναι εγκατεστημένες σε κεντρική πλατεία του Λονδίνου στο πλαίσιο της φετινής συμμετοχής του Οργανισμού Τουρισμού στο National Geographic Food. «Τον Ιούλιο οι οθόνες στο κέντρο του Λονδίνου θα παίζουν Θεσσαλονίκη» αναφέρει και προσκαλεί τους επισκέπτες της διοργάνωσης να γνωρίσουν την πόλη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία από Emilia Babalau-Maghiar από το Pixabay