Δωρεά 1.000 βιβλίων προσχολικής ηλικίας σε Νηπιαγωγεία του νομού Πιερίας

Πάνω από 1.000 παιδικά βιβλία θα έχουν την ευκαιρία για μια «δεύτερη ζωή» στα ράφια των βιβλιοθηκών των Νηπιαγωγείων του νομού Πιερίας χάρη στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ».

Κατά τη διάρκεια του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 2.500 μεταχειρισμένα βιβλία τα οποία προσέφεραν οι μικροί μας επισκέπτες στη είσοδο του Χωριού, αντί εισιτηρίου. Τους τελευταίους μήνες, μια ομάδα νηπιαγωγών ανέλαβε τη διαλογή και την ταξινόμησή τους, με αποτέλεσμα σήμερα 1.000 βιβλία προσχολικής ηλικίας, σε άριστη κατάσταση, να είναι έτοιμα για ένα νέο ταξίδι, ενώ άλλα τόσα έχουν τοποθετηθεί στα ράφια της Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης του Καπνικού Σταθμού.

Πρόκειται για μια δράση που πέρα από τον παιδαγωγικό της χαρακτήρα, με απλές πρακτικές, ενθαρρύνει τη χρήση δευτερογενών υλικών και τη μετάβαση σε πιο βιώσιμα πρότυπα κατανάλωσης, εστιάζοντας στην επέκταση του κύκλου ζωής των προϊόντων, στην προώθηση της κυκλικότητας και της προστασίας του Περιβάλλοντος. Χάρη, δε, σ’ αυτή τη δράση εξασφαλίζονται βιβλία αξίας άνω των 15.000 ευρώ για σχολικές μονάδες του νομού Πιερίας. Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ» καλεί τις διευθύνσεις όλων των Νηπιαγωγείων του Ν. Πιερίας που επιθυμούν να ενισχύσουν τις βιβλιοθήκες τους, να προσέλθουν στον Καπνικό Σταθμό, στην οδό Φλέμινγκ 8, από σήμερα (Δευτέρα 12) έως και Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023, μεταξύ 12:00 και 14:00, για να παραλάβουν ένα από τα 32 πακέτα βιβλίων που πρόκειται να διατεθούν.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κάθε συσκευασία περιέχει περίπου 30 βιβλία και η δράση θα συνεχιστεί μέχρι την εξάντληση των 32 πακέτων. Για την παραλαβή των βιβλίων χρειάζεται μόνο ένα απλό έγγραφο με την ονομασία, τα στοιχεία επικοινωνίας και την σφραγίδα της σχολικής μονάδας.
Την ομάδα των νηπιαγωγών που ανέλαβε τη διαλογή και ταξινόμηση των βιβλίων απαρτίζουν οι: Αναστασιάδου Ουρανία, Ανδρεάδου Ζωή, Βαίτση Αθηνά, Βασιλειάδου Παρασκευή, Βουγιατζή Φωτεινή, Οικονόμου Ελένη, Πατέρα Ιωάννα Βαρβάρα, Σκλιοπίδου Ευανθία, Τσεντίδου Παναγιώτα, Χατζηδημητρίου Σοφία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία από OpenClipart-Vectors από το Pixabay