Τα «εναλλακτικά» Δωδεκάνησα γοητεύουν τους Νορβηγούς

Τους εναλλακτικούς προορισμούς των Δωδεκανήσων εξυμνεί το έγκριτο ταξιδιωτικό περιοδικό της Νορβηγίας, Reiselyst ως απόρροια και των προσπαθειών προβολής του ελληνικού τουριστικού προϊόντος που καταβάλλει το Γραφείο ΕΟΤ Σκανδιναβίας.  

«Ελλάδα, μια αξέχαστη εμπειρία» είναι ο τίτλος του εκτενούς αφιερώματος που ξεκινά με φόντο μια εντυπωσιακή φωτογραφία από αναρρίχηση στα πεδία της Καλύμνου. Την πρώτη θέση στον κατάλογο του Reiselyst καταλαμβάνει το νησί των σφουγγαράδων,  όπου μπορεί κανείς να σκαρφαλώσει σε γιγάντιους κατακόρυφους βράχους, να εξερευνήσει ναυάγια αιώνων, να ανακαλύψει μαγευτικές σπηλιές και να επισκεφτεί εκπληκτικές παραλίες. Ακολουθούν η Λέρος με τις αμμώδεις ακτές και τα μοναδικά γραφικά χωριά και η Αστυπάλαια που απλόχερα προσφέρει πλούσια ιστορία, ολόλευκα χωριά, καταγάλανες θάλασσες και ηλιόλουστες παραλίες. Στις επόμενες θέσεις της λίστας ξεχωρίζουν η Πάτμος ως το νησί της Αποκάλυψης και της ψυχικής ανάτασης, η παραδοσιακή Νίσυρος και η Κάσος που εμφανίζει ιδιαίτερο αρχαιολογικό και ιστορικό ενδιαφέρον. Το νησί – έκπληξη που εκθειάζει το μέσο είναι οι Λειψοί, μια «αλυσίδα» μικρών εξωτικών νησιών που προτείνεται ανεπιφύλακτα σε όσους επιζητούν τη χαλάρωση σε παρθένα φύση. 

Για το 2023, η αγορά της Νορβηγίας επιδεικνύει «αντοχές», επιβεβαιώνει μέχρι στιγμής τις αρχικές προσδοκίες και εμφανίζει τρέχουσα αύξηση της τάξης του 10%  στις προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις προς Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Airdata tracker του Insete.      

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία από MathiasSha από το Pixabay